AVCHD op Ubuntu

Een HD-camera op Windows, daar heb ik ondertussen geen problemen meer mee. De mt2s-bestanden van de camera naar de harddisk overzetten, ruwe selectie en eerste cut in Sony Vegas, en als het echt nodig zou zijn: speciale effecten in AfterEffects. Easy-peasy.

Maar ik ga op vakantie met een Linuxlaptopje, en op Linux is het allemaal niet zo evident, nee meneer.

Lang verhaal kort: er zijn ongetwijfeld manieren om te editeren op Linux. Maar ik ga er mij niet mee bezighouden. Voor zover ik zie, zou het in ieder geval eerst om te zetten zijn naar een ander formaat, en dan prutsen en doen.

Ik ben erin geslaagd om mijn camera te mounten, en de filpjes te downloaden. Het is nog USB1 dus het is hondstraag, en het zal in twee bewegingen moeten gebeuren (eerst naar interne harddisk, dan naar externe harddisk- want er zit maar één USB-poort in de computer, maar hey: moeilijk gaat ook.

Één reactie op “AVCHD op Ubuntu”

Reacties zijn gesloten.