Fucking iTunes

Het is mijn eigen domme schuld, zeggen dat iTunes en/of Apple iets goed doet. Dat wreekt zich binnen de kortste keren.

De volgende keer dat ik mijn iPod in de computer stak: Blue Screen of Death. En de keer daarna, en de keer daarna.

En telkens ik mijn computer, die in de twee of zo jaar dat ik hem heb nog nooit een blauw scherm getoond heeft of zomaar ontploft is, heropstart, krijg ik deze te zien:

Kablooee

Geláchen dat we hebben:

Symptoms

After installing iTunes 8 for Windows, some users may see a blue screen error message when connecting iPhone or iPod to a Windows Vista computer. In some cases, the computer may immediately restart when connecting iPhone or iPod to the computer.

Solution 1

 1. Disconnect your iPhone or iPod from Windows Vista.
 2. Uninstall iTunes and Apple Mobile Device Support
  • For Classic View
   1. Choose Start > Control Panel > Programs and Features.
   2. First select Apple Mobile Device Support, click Uninstall.
   3. Select iTunes, click Uninstall.
  • For Control Panel Home View
   1. Choose Start > Control Panel > Programs > Uninstall a Program.
   2. First select Apple Mobile Device Support, click Uninstall.
   3. Select iTunes and click Uninstall.
 3. Restart the computer.
 4. Re-download and install the updated iTunes 8 installer from www.apple.com/itunes/download.
  Important: Do not use the iTunes8Setup or iTunes864Setup file you previously downloaded.

Solution 2

Refer to article TS1502 for additional troubleshooting steps if Windows XP or Vista computer displays a blue screen error message.

Fucking kloterij.

Oh, en nóg iets, Apple. Als ik zeg in het Engels installeren, dan bedoel ik ook in het Engels installeren. Mijn systeem is in het Engels, mijn locatie is het Verenigd Koninkrijk, heel mijn computer spreekt Engels. Alleen uw vuiligheid blijft Hollands spreken:

Itunestaal

Het is al genoeg dat ik in die iTuneswinkel verplicht ben om naar de Vlaemsche Ronny-en-Marina Top 10 moet kijken, maar dan nog eens mijn systeem vervuilen met dergelijke kul: bah, vuilaards.

update Na uninstal en heropstarten iTunes opnieuw gedownload, en de installer in gang geschopt. Ze spelen toch wel écht met de mensen hun voeten — dit is wat ik zag in het scherm na het scherm waar ik de standaardtaal voor iTunes op Engels gezet had:

Itunestaal2

(Alweer zo’n fantastische foutboodschap, trouwens: de “fouten” die “aangetroffen” werden, dat was gewoon dat tegelijkertijd een andere installer iets aan het updaten geslagen was met blijkbaar hetzelfde soort installer als diegene die iTunes gebruikt. Het was ongetwijfeld véééél te moeilijk om die situatie duidelijker te omschrijven)

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. In talen zijn ze inderdaad niet sterk in bij Apple. Omdat de locatie van mijn itms account in België is, krijg ik telkens de franse legale voorwaarden voorgeschoteld telkens ze iets vernieuwen in de store.
  En legalees frans is toch niet mijn sterkste kant…

 2. Damn, en zeggen dat itunes bij mij engels is, altijd engels is geweest en altijd engels zal blijven. Het is dan wel English (United States), maar dat vind ik nog steeds minder erg dan Dutch (Netherlands). No question about it.
  En blijkbaar is het vooral een gebots van uw apple-gerief met uw vista-gerief want op xp heb ik nooit problemen met ipod en itunes.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.