Als het goed is, mag het ook gezegd worden

‘t Is lang niet allemaal kommer en kwel, met mijn iPod, natuurlijk.

Ik gebruik hem het meest om films te bekijken en muziek en boeken te beluisteren. En daar toont het ding wat aandacht voor detail kan doen voor het gebruiksgemak.

Als ik naar de lijst van films kijk op mijn iPod:

Photo

…dan zie ik meteen wat ik bekeken heb, en wat niet. Ask A Ninja Question 82 heb ik al gezien, de twee afleveringen van Around the Net nog niet. En de afgrijselijk slechte podcast over Lightroom, die heb ik gedeeltelijk gezien: nog 7 minuten te bekijken.

Leuk om dat aangeduid te krijgen. (Het is niet allemaal goed op dit scherm, natuurlijk: meer dan een stuk of tien video’s staan hebben, of video’s met een langere naam en het overzicht is nutteloos, maar alla.)

Als ik een video stop te bekijken (de iPod uitzetten, naar het hoofdmenu gaan, whatever), en daarna keer ik terug naar die video, dan herbegint hij te spelen van een paar seconden vóór het moment waar ik gestopt ben.

Niet véél vroeger, maar net genoeg om ongeveer het laatste belangrijke stuk zin opnieuw te horen als het in het midden van een gesprek is.

Propertjes.

Nog zoiets, en enkel als men oog voor detail heeft en het ding ook écht gebruikt heeft en/of met gebruikers gesproken heeft komt zo’n feature voor:

Ipodvid

Dit is niet écht het einde van een video, maar als ik nu op de “Done”-knop duw, dan markeert de iPod de video als helemaal bekeken, al zijn er nog 35 seconden over, eigenlijk.

Waarom gemarkeerd als “gezien”? Omdat anders mensen verplicht zouden worden om tot helemaal het bittere einde te kijken. Zoals het nu is, kan ik stoppen van zodra de generiek begint.

Zeer proper.

[screenshots nemen op een iPod Touch of een iPhone, trouwens: de uitknop en de home-knop tegelijk klikken; het scherm flikkert even en het screenshot staat bij de foto’s]

[oh, en net gemerkt: de nieuwe iTunes heeft (eindelijk!) een leuke visualisatie. Ctrl-T, en dan M om van modus te veranderen, N om wolkachtige dinges aan en af te zetten, P om van kleur te veranderen, etc.]

Itunesvis0

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.