Er was een filmpje over de nieuwe Bill & Ted-film. Ik was even beginnen kijken, maar dan bedacht ik: hang on! Eerst nog eens de eerste twee films herbekijken.

Ik kwam in de keuken, alwaar Zelie en Anna aan het konkelfoezen waren. Ik vraag, uit oprechte interesse, of zij misschien de Bill & Ted-films al gezien hadden. Ik was nog niet uitgesproken of Anna zei dat ja, ze de Bill & Ted-films gezien had.

Serieus? vraag ik, zowel Bill & Ted’s Excellent Adventure als Bill & Ted’s Bogus Journey?

Ja, zei Anna, gierend van het lachen, gisterenavond nog.

En Zelie ook op vloer van het lachen.

Maar allez, wat een toeval! zeg ik, en hebt ge dan ook de laatste in de reeks gezien, Bill & Ted Face the Music?

Ja, gibberde Anna. Jaja, gibberde Zelie.

En vondt ge het ook zo wijs? vroeg ik.

Ze lagen alletwee plat. Ja! Natuurlijk! Fantastisch! Ongelooflijk goed!

*
* *

Het is dus pas de dag erna dat ik te weten kwam dat ze natuurlijk geen van de drie films gezien hebben. En dat Anna dat gewoon zei om ten allen prijze het risico te vermijden dat ik meer zou vertellen over de films of godbetert dat ik ze zou verplichten om er bijvoorbeeld een trailer van te bekijken.

Ik heb slechte kinderen.

Waar kan ik ze nog inwisselen?