Zo. That’s that, then, voor die akelige I’m a Mac/I’m a PC-advertenties?



Reacties

16 reacties op “Hello, I’m a PC”

  1. Schitterend. En nu gedaan daarmee, want altijd maar steunen op die ene soort reclame, it gets kind of old.

  2. Video made on a mac. Hoe leuk…

  3. Ik zou bijna durven zeggen Commentaar geschreven door een fanboi. Hoe saai.

    En het zou in dat geval ook typisch zijn: alsof het er iets toe zou doen op welk toestel het filmpje gemaakt is. Daar gaat het net over: mensen worden niet gedefinieerd door het merk computer dat ze gebruiken.

    Ja, Macs zijn mooie computers, en ze werken goed. En dan? En wat dan nog? Wordt hier ergens gezegd dat PC’s die Windows draaien beter zijn dan PC’s die een Unix-variant draaien — Ubuntu, OSX, whatever?

    En hoeveel schilders schreeuwen van de daken met welk merk borstel hun werk gemaakt is? Hoeveel beeldhouwers rapsodiëren over hun beitel? Hoeveel schrijvers gaan andere schrijvers veroordelen omdat ze nog WordPerfect in DOS gebruiken, of Microsoft Word 2007 gebruiken op een PC in plaats van Word 5 op een Mac?

    Het resultaat telt. En wat het resultaat zegt. Mensen hebben dat filmpje gemaakt, niet de één of andere soft- of hardwarewarebeitel.

    Maar ach.

  4. Schonen uitleg, Michel. En ik geef je gelijk, ergens. Maar kom, ‘t is toch een wreed schaamtelijke affaire voor Microsoft. Een echte FAIL.

    Ik ben natuurlijk ook een fanboy (van het ergste soort), maar dat kan mij niet schelen. Wij zitten allemaal meer dan een etmaal achter ons scherm per dag (‘t is erg eigenlijk). Ik wil gewoon het beste materiaal daarvoor. Zoals een schilder houdt van zijn dure verf en zijn zelf gemaakte everzwijnenharen borstels. Of een violist die droomt van zijn Stradivarius. Die dingen werken gewoon vlotter, beter, leuker, al is het verschil voor buitenstaanders minimaal of zelfs onbestaande.

    Een beetje snob zijn op een bepaald gebied kan geen kwaad. Beter dan fluo sportschoenen dragen op een bijhorende scooter, denk ik dan.

  5. Het verschil is: muziek met een stradivarius gespeeld klinkt beter. Een beeld gemaakt met Photoshop op Windows of op een Unixvariant, daar kun je het verschil niet tussen zien.

    Tot je in de metadata gaat kijken.

  6. “Eat your own dog food.”, zeggen ze hier op ons software bedrijf.
    Gisteren zat ik te schrijven vanop een mobieltje en ging het allemaal niet goed (en had ik al enkele pintjes op).
    Niet alleen is het geschreven op een Mac OS, het is gemaakt met Adobe software, een rechtstreekse concurrent van hun eigen beeldverwerkingssoftware. Pijnlijke situatie… vooral omdat het filmpje gemakkelijk op een Microsoft platform had kunnen gemaakt worden, en het resultaat zou even goed geweest zijn.

    In alle eerlijkheid, ik sta er ook versteld van dat ik op zo’n korte tijd een fanboy ben geworden. (Ik zweer trouwens niet bij Mac en run op professionele PC Linux)

  7. John Gruber van Daring Fireball dient u prima van repliek:
    http://daringfireball.net/2008/09/digging_deeper

  8. Tja, da’s dan uw opinie. Ik ben het er niet mee eens.

    Zowel in de details (“Apple does not sell operating systems. They sell computers.”) als in het algemeen (“The framing of Apple’s ads is not about either/or.”).

    Dat is misschien in John Gruber’s hoofd zo, maar voor Johan Q. Publiek is het niet de postmoderne strijd die Gruber daar probeert te poneren, maar zeer duidelijk een onophoudelijk (en voor het grootste deel oneerlijk, maar zo is reclame nu eenmaal) inbeuken op Microsoft Windows.

    Niét op Windows als conceptueel omnipresent PC-homogeniserend principe, maar zeer specifiek, “I’m a PC = I’m running Microsoft Windows = ik ben saai, verouderd, ik werk niet zoals ik zou moeten, etc.”

    De reclame maakt al jaren een stereotype van “I’m a PC”, is voortdurend negatief, en het enige dat het ergens nog grappig maakt, is John Hodgman. (Ik ken trouwens niemand die in die reclames John Hodgman minder sympathiek vindt dan die pseudo-hippe irritante would-be interessantigaard die er telkens naast staat, maar dat is geheel terzijde).

    Maar acht, misschien werkt binnen een paar jaar alles van Apple even goed als iTunes. 🙂

    Het punt is, het punt is: het kan niemand schélen op welke computer een filmpje gemaakt is, of dat het met Premiere of Avid of Windows Movie Maker gemaakt is. En hou toch eens op, Applefanaten, met zo voortdurend ongelooflijk irritant dweperig te doen met uw hardwarehamers en softwarebeitels. Dan zou de rest van de wereld u al een eind sympathieker vinden.

  9. Mac of Microsoft is als Coke of Pepsi? je lijkt de keuze te krijgen, maar het wordt je opgedrongen.

    Waarom niet Linux, of FreeBSD, of Dos of Solaris of VMS of GEM of helemaal geen computer?

  10. Ik werk thuis half om half met Vista en Ubuntu. 🙂

  11. Redmond start your copiers….

  12. Me thinks dat Apple lééft van dat imago van hipness en beter en anders zijn. Zelfs de aandelenkoers van Mac hangt bij wijze van spreken samen met geruchten over de gezondheidstoestand van ÜberMaccer Jobs.
    Hun producten zijn dát Steve-imago, als je een Apple hebt, dan ben je beter dan…

    Het is een onmisbaar deel van hun strategie en marktwaarde. Dus je kunt je er net als ik serieus aan ergeren, ze gaan zich zo blijven in stereotypen opstellen.

  13. Ben je daar helemaal zeker van, dat men in andere branches ‘onder elkaar’ zijn materiaal niet bespreekt? Ik geef je gelijk dat het resultaat telt. Toch kan ik best aannemen dat mensen die naar hetzelfde resultaat toe werken het interessant vinden om hun tools onderling te vergelijken.
    Alleen spijtig idd, dat er een soort van ‘vijandigheid’ bestaat tussen pc en mac gebruikers. Zou dat dan in andere branches ook weer zo zijn? Het zou me niet verwonderen.

  14. Fanboi’s: lijkt me niet het moment om die oorlog opnieuw op te starten – gezien Appl’s trackrecord van de laatste maanden serieus ‘zogezegde’ microsoft trekjes begint te vertonen.
    Zelfs als ‘hybride-persoon’: Ik ben volledig met Michel mee, het gaat niet over de tools, het gaat over het resultaat. Punt gedaan. Platform oorlogen zijn zo tijdsverspillend en nutteloos, het heeft geen naam.
    Verder heeft elk bedrijf bestaansrecht, in een wereld vol Macs zouden jullie allemaal niet zo individueel en ‘underdog’ kunnen zijn, dan vervalt het ‘status’symbool tot commodity, en veranderd Apple in Microsoft+Dell. daar ooit aan gedacht?

  15. Dat er zoveel mensen hier zich per se geroepen voelen om zo ‘in de verdediging’ te springen is wat ik zo opmerkelijk vind.

    Werk gewoon verder met wat je graag werkt en laat voor de rest elkaar gerust, toch?