Stresskonijn ii

In slaap gevallen om 3u of zo. Wekker om 6u. Trein om ergens rond kwart voor zes van Gent Dampoort naar Gent Sint-Pieters.

Trein om 7u15 naar Landen. Aantal vrije zitplaatsen mogelijk beperkt door grote drukte?

No shit, Sherlock. De trein zat al bomvol pendelaars. Die werden in Gent vervoegd door een paar busladingen Ierse en Engelse toeristen die naar huis wilden reizen.

Oh, en had ik ik gezegd dat de trein wegens defekt vertraging had? En dat er in plaats van de voorziene twaalf wagons maar negen waren? En dat hij op weg naar Zaventem onvoorzien trager moest rijden?

Resultaat: in plaats van om 8u08 in de luchthaven te zijn, stond ik om 8u59 aan de uitgang van de luchthaven. Een busje zoeken? Te voet gaan? Never mind that shit: bellen naar de klant dat ik wat later zal zijn, en een taxi genomen.

De taxi heeft er een minuut of drie over gedaan: de klant was volgens de GPS in mijn GSM minder dan twee kilometer verwijderd van de uitgang van Zaventem, maar over mijn dood lijk dat ik daar wat zou lopen dwalen over een industrieterrein in volle verbouwing en zonde straatnamen in zicht, met een GPS die in Brussel zó al lastig doet.

Afijn, met een beetje retard toegekomen, en alsnog mijn werk gedaan. Vreselijk wijs werk, trouwens, maar mijn NDA is ook vreselijk bindend.

Zo. En voor de toekomst weet ik het dus: het is het station van Zaventem-Dorp dat ik best neem.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Maar neen, ik heb niet altijd problemen met de trein!

  ‘t Is allemaal perceptie: het is niet zo leutig om te schrijven dat de trein vandaag voor de tweehonderdste keer op rij op tijd was, dat ik alweer dezelfde zitplaats in dezelfde wagon heb kunnen nbemachtigen, en dat ik net zoals de 199 vorige werkdagen ook vandaag zonder enig probleem de drie kwartier heen en drie kwartier terug rustig heb kunnen slapen…

 2. Ik las eerst dat je ‘DNA’ vreselijk bindend was (ipv je ‘NDA’) en was al heel instemmend aan het knikken naar mijn scherm. Als er een Nobelprijs ‘gebruik openbaar vervoer’ zou bestaan hadden vader en zoon Vuijlsteke hem al lang gewonnen.

 3. Ge hebt precies wel wreed pech gehad.

  Soit, ik werk bij één van de bedrijven op dat park, en ik pendel elke dag (bus-trein-pendelbus) van Leuven naar daar, meestal zonder noemenswaardige problemen. En een collega is jarenlang vanuit Gent gekomen.

  Maar ik geef je groot gelijk dat je een taxi hebt genomen: eerst ‘t pendelbusje vinden, en dan ‘t juiste gebouw is geen sinecure als je d’r nog nooit bent geweest.

  BTW Zaventem-Dorp is inderdaad een mogelijkheid, maar weet wel dat je het laatste stuk doorheen het park moet, wat gezien de weersomstandigheden niet altijd een aanrader is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.