Gabba gabba. One of us. One of us.

Ja, wel, kijk.

Ik ben al een tevreden klant van Newsgator sinds het bestaat — ik heb in januari 2003 een zeer vroege versie geïnstalleerd, en het door de jaren heen trouw gebruikt in Outlook, en dan uiteindelijk overgestapt op FeedDemon, dat ik via NewsGator Online gesynchroniseerd hield op allerlei verschillende computers, en uiteindelijk zelfs met NetNewsWire op verschillende Applemachines.

Nu gebruik ik thuis meestal Linux voor casual computing, en raak ik dus hopeloos achter op de wereld, want er is geen NewsGator-feedreader voor Linux, en ondanks jaren werk zuigt de online-versie nog altijd ezelsgonaden.

En dus ben ik gisteren overgestapt op Google Reader.

’t Is wreed, ’t is wreed.

Ik moet het nog gewoon worden, de river of news waar Dave Winer cum suis zo gek van zijn is niet mijn ding voor RSS feeds, maar alla. Ik vermoed dat ik het wel gewoon zal worden.

En toch: ’t is wreed. Zo een bedrijf en software vaarwel zeggen waar ik al die jaren met zoveel plezier mee gewerkt heb… het heeft wel iets.

En ook: nóg een stapje dichter naar de totale afhankelijkheid van Google. Ik kan al niet meer zonder GMail, ik Google Analytics is vitaal voor meer zaken dan mij lief is, zelfs Google Documents begin ik te gebruiken.

Zucht. One of us. One of us.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Ik ben zelf ook niet zo zot van die “river of news”, maar ik heb wel een gulden middenweg gevonden. Ik merkte dat ik vooral feeds las in volgorde van goesting in het onderwerp.

  Ik heb even snel enkele folders/tags aangemaakt in google reader en dan de feeds er in gesleept.

  Nu lees ik per folder/tag in plaats van per feed, maar vermijd ik dus het willekeurige van de river of news.

  Mijn folders zijn momenteel (met voorbeeld):
  – Auto — Djivy.be
  – Blog — you sir! 😉
  – Cartoon — wulffmorgenthaler
  – Followup — opvolging logs van applicaties
  – Fun — Cute Overload
  – Photo — Adobe Photoshop Lightroom Killer Tips
  – Style — today and tomorrow
  – Tech — Engadget
  – Webdev — Smashing Magazine

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.