Internetvoorspellingen voor 2009

Voor 2009 op het internet, de voorspellingen.

Ook 2009 zal niet het jaar worden van de micro-payments. Noch van de 3D. Ook in 2009 zullen spimes niet doorbreken. Location-based services zullen ook geen potten breken. Microblogging zal ook niet veel vetter worden dan het nu is.

Jaja, video zal wat beter van kwaliteit zijn, maar meer videocollaboratie zal er ook nu niet komen. Google zal niet crashen, Microsoft ook niet, Apple ook niet.

Ach, cloud computing zal ook niet doorbreken, en alles onlinezal ook wel niet komen.

’t Zullen zoals elk jaar allemaal kleine dingen zijn die achteraf een trend zullen lijken, zeker? Met wellicht iets dat niemand ooit had kunnen verwachten en dat achteraf onvermijdelijk zal lijken.

Allez ju. Economisch zal het sjieken worden–platitudes’R’us. Ik hoop van ganser harte dat het niet te erg wordt. ’t Zal niet tegenhouden dat er bedrijven op de fles zullen gaan die we nooit op de fles zagen gaan, en dat er nieuwe bedrijven zullen ontstaan die we nooit verwacht hadden.

Professioneel gezien hoop ik dat mensen meer en meer zullen afstappen van taxonomieën als boomstructuren, en meer naar het zak met data-model overstappen.

En persoonlijk hoop ik dat er wat klaarheid komt in die hele Facebook-zooi. Unfriending zal het wel nog niet worden, toch niet op grote schaal, maar ’t mag er wel eens in de buurt van gaan komen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Men zou idd zich beter eens gaan afvragen of men “friends” op het internet niet als een te vaag gedefinieerd begrip en/of een te makkelijk eufemisme aanziet. “The Unfriending is unleashed” ? EIndelijk 😛

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.