Drupal, vervolg

Het prutsen met Drupal vordert sneller dan verwacht op sommige momenten, trager dan verwacht op andere.

Die keer dat ik zo content was van mezelf? Turns out dat ik wel content mocht zijn, maar dat ik ongeveer de helft van de tijd eigenlijk niet snapte wat ik aan het doen was.

Ik was nadat ik dat geschreven had een hele dag (nacht) bezig met prutsen op allerlei details, en toen ik er de volgende ochtend één dingetje bij deed, bleek dat ik eigenlijk al de hele tijd volledig verkeerd bezig was.

Geen verloren werk, en ik heb veel bijgeleerd, maar toch: waarmee bewezen was, andermaal, dat het niet goed is om meteen al met de details bezig te zijn, en dat ik het dan bij deze ook niet meer doe.

Geen enkel boek leert u zo goed een systeem kennen als zelf een itch te hebben en die gescratcht te willen zien: ik denk dat ik bijzonder veel aan het bijleren ben van die hele Drupal, op een manier dat ik het nog nooit gedaan had tot nog toe.

Een blijvertje, deze keer dus. En het kriebelt serieus veel om wat ik allemaal leer in een uitgebreide tutorial te steken.

Er zijn zoveel dingen die op het eerste gezicht (en het tweede, derde, vierde) compleet onlogisch zijn, waar een mens zich kapot op kan zoeken —en waar de uitgebreide maar chaotische en van totaal verouderde informatie bol staande drupal.org-website zeer letterlijk minder dan nuttig bij is— die dan na een tijdje eigenlijk helemaal logisch blijken op hun eigen manier.

Op dit moment, bijvoorbeeld, zit ik met de vraag waarom groeperen op een datumveld in een view verschillende groepen maakt voor verschillende rollen: gewone users krijgen een groep per dag, admin krijgt een groep per individuele datum.

Gewone users krijgen dit te zien:

Actua
dinsdag 26 mei
     Schade door stormweer al bij al beperkt
     Looppiste Watersportbaan zal nooit helemaal rond zijn
     Kinepolis tijdig klaar voor Filmfestival
     Grondige modernisering Universitair ziekenhuis
     Gentse politici krijgen rode neuzen
maandag 25 mei
     Zwaargewonde na vechtpartij bij Dampoort
     Volvo Cars Gent “belangrijk” voor Volvo
     Dieven stelen verkiezingskar N-VA
zaterdag 23 mei
     Het Lam Gods is (letterlijk) terug sexy
     Interview met uitvinder ‘collectief blokken’

…en admin krijgt dit te zien:

Actua
dinsdag 26 mei
     Schade door stormweer al bij al beperkt
dinsdag 26 mei
     Looppiste Watersportbaan zal nooit helemaal rond zijn
dinsdag 26 mei
     Kinepolis tijdig klaar voor Filmfestival
dinsdag 26 mei
     Grondige modernisering Universitair ziekenhuis
dinsdag 26 mei
     Gentse politici krijgen rode neuzen
maandag 25 mei
     Zwaargewonde na vechtpartij bij Dampoort
maandag 25 mei
     Volvo Cars Gent “belangrijk” voor Volvo
maandag 25 mei
     Dieven stelen verkiezingskar N-VA

Dus met andere woorden: voor gewone gebruikers groepeert views blijkbaar op het geformatteerde datumveld (en dus een nieuwe groep per verandering in een datum met format “l j F”) voor admin groepeert views op het niet-geformatteerde datumveld (en dus een nieuwe groep van zodra ook maar één seconde verandert).

Ja, ik zou kunnen een bug ingeven ergens. Maar ik heb er geen idee van of het een bug is, dan wel of ik iets over het hoofd gezien heb. En als het een bug is: geen idee of het in Views is, of in Date, of in Core, of waar dan ook.

…dergelijke dingen dus. Ik zal er in de loop van vandaag of morgen of overmorgen wel achter komen, denk ik.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.