Echternach, die Drupal.

Dan maak ik iets en zoek ik tot het werkt, en dan werkt het uiteindelijk.

En dan ga ik naar het volgende, en zoek ik tot dat werkt, en tijdens dat zoeken ontdek ik iets dat ik eigenlijk nodig had in het vorige.

Zo bijvoorbeeld deze: er bestaat verdimme een functie in Drupal om propere links te maken.

Ik zat alles op te zoeken in objecten en arrays en databases, en dan een eigen functie om daar een link van te maken, maar het is zo simpel als

foreach ($node->taxonomy as $term) {
  if (taxonomy_vocabulary_load($term->vid)->name==
      "Trefwoorden") {
    $trw=$trw.
      l($term->name,taxonomy_term_path($term)).", ";
  }
}

Kleine letter L begod. Met de tekst in de eerste parameter, en de link die proper gemaakt moet worden in de tweede. En dat maakt dan van “Annelien Coorevits” en “taxonomy/term/5165” propergaweg <a href="http://url-van-mijn-site/subdirectory/tag/annelien-coorevits">Annelien Coorevits</a>.

Ahem.

Back to the drawing board dus, nog maar eens. Ik ga voor de zoveelste keer nog eens alles herbekijken dat ik tot ngo toe gedaan heb.



Reacties

5 reacties op “Grmbl Drupal”

  1. Dat is juist het fantastische aan Drupal, die taxonomy! Je kan werkelijk alles hernoemen (maar je kan dit ook post per post uitzetten, als je dat wilt), in categorieën steken, verschillende categorieën tegelijk op één pagina laten weergeven (bvb. “gent” en “feest”), en ga zo maar door. Succes alvast nog met Drupal!

  2. Euh. Daar ging het niet over hé. 🙂

  3. Er is ook de functie url() om uw url op te bouwen aan de hand een pad. bv url(‘node/21’). Kan ook handig zijn bij momenten.

    En als je enkel uw alias nodig zou hebben is er drupal_get_path_alias().

    Een beetje ongerelateerd is de t() functie. Om platte tekst in uw template en module files vertaalbaar te maken. Gewoon t(‘String’). Ik heb zo de gewoonte om alles in het Engels in de bron te steken. Dit geeft ook als voordeel dat je later uw Nederlandse vertaling kan aanpassen wanneer je zonder de template files in te moeten duiken.

  4. O ja, t().

    En dat ik al gevloekt heb op ‘!long-month-name ‘. Grr.
    Tot ik format_date tegenkwam, natuurlijk. Grrr.

    ’t Is een leerproces, meneer.

  5. http:/:api.drupal.org is uw vriend! 🙂

    En verder zou ik op zijn minst de theming guide doornemen.

    http://drupal.org/theme-guide/6

    Zo vind ik de preprocess functies in Drupal 6 het handigst. Ontbreek je een variabele in je template? Dan haal je de preprocess functie die bij die template zit gewoon op – voor node.tpl.php is dat dus phptemplate_preprocess_node(&$variables) – en zet je die in je template.php. Daarna kan je die functie naar hartelust aanpassen. Via de $variables array kan je dan extra dingen als propere variabelen doorgeven aan je template.

    Gedaan met SQL of insluipende datalogica in je templates omdat je toevallig niet zonder kon.

    En ja, format_date(), t(), l() en anderen zijn fantastisch als je ze eenmaal begint door te hebben 😀