Filmcatalogus!! Nu ook met interface!!!1!

We hebben met de hele familie — het is een gemak soms, vier kinderen — de DVD’s van boven in de living naar het achterhuis gebracht, menselijke-ketting-gewijs.

Ik weet al wat ik de rest van de dag ga doen: eerst elke doos open doen en kijken of de DVD er nog in zit. En dan alles op orde steken: kinderfilms bij elkaar, series bij elkaar, films voor grote mensen bij elkaar, en alfabetisch.

Het zou wel helpen als ik een website zou hebben zoals Librarything, waar (een deel van) mijn boeken in zitten, en DVD Corrall ziet er wel goed uit, maar hij aanvaardt geen EAN-codes, en weet dus niet dat 8712626015116 deze versie van The Abominable Dr. Phibes is, en niet deze, en dat 7321931129053 deze Blade Runner, the Director’s Cut is en géén andere.

‘t Is niet (enkel) een kwestie van dwangneurose of zo, ‘t is vooral dat ik die films in een database wil krijgen met een barcodelezer wegens dat ik me geen uren aan stuk zie titels intypen en dan puren in een ellenlange lijst van dingen die er in de buurt van komen, om er die ene versie uit te halen die de juiste is.

Wél al een windowsgebaseerd programma gevonden. Mét een interface, kijk maar (klik vooral door naar de grote afbeelding, de details zijn de moeite waard):

Padimage

…maar dus nog geen goede online catalogus gevonden die EAN doet. Ik zal straks verder zoeken.

update: actually, nu ik eraan denk, ergens deze week zat er een aankondiging van Movie Collector Connect in mijn brievenbus. Een uitchecken.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Pingback: San's Weblog
  2. Ik was ook al een tijdje op zoek naar iets voor mijn films, en vorige week op de online movie collector versie ingetekend. Toch jammer dat je muziek en films ook niet in Librarything kan steken…

  3. Ik weet niet of het aan jouw eisen voldoet, maar ik ben zelf erg gesteld op DVD Profiler van Invelos. Herkent EAN-codes, zet je database online, en meer van dats.

    www invelos dot com

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.