Opkuisingen

Bon, OK, goed. Het achterhuis: we zijn er bijna.

Ter situering, de buitenkant:

Achterhuis

Achteraan de ruïne van wat ooit een koer en een tuin was, en wat het ooit wel eens opnieuw zal zijn, maar niet numeteen.

Tot vorige week was er in het achterhuis sinds pakweg 2004 niemand meer binnen geweest, behalve om er brol bij te stouwen. En soms, om er op zoek te gaan naar brol die tussen andere brol lag, en daarbij nog andere brol nog meer overhoop te smijten.

Resultaat:

Achterhuis vóór

Moeilijk te zien, maar rechts en achteraan staat een tafel in L-vorm waarop allemaal computers staan. En verder: brol, dus.

Achterhuis vóór

Allemaal dozen met boeken die ik de afgelopen paar jaar gekocht heb, en brol, en brol, en brol.

Tijdens de opruimwerken zag het er zo uit:

Achterhuis tijdens

Zoveel mogelijk aan de kant gezet, boeken uit dozen en opnieuw in dozen op elkaar gestapeld.

En na een paar dagen werk, waarvan de laatste meer op mijn stoel zitten rugpijn hebben dan werken:

Achterhuis, opgeruimd, gelijvloers

Alle boeken die beneden stonden op een stapel, alle electrische kabels en dergelijke geklasseerd in dozen, de tafel verschoven naar de andere kant, computers op een hoop en/of weggegeven, koelkast verhuisd, lades die over waren van kasten die al lang weg zijn, verbrand.

Achterhuis, opgeruimd, gelijvloers

Er is weer plaats.

Aan de ene kant:

Achterhuis, opgeruimd, gelijkvloers

En aan de andere kant:

Achterhuis, opgeruimd, gelijkvloers

Daar in de hoek linksachteraan trouwens: een eigen frigo!! Die nog bleek te werken! Met allemaal drank erin! Die koud staat! Voor mij!

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Een (oude!) frigo laten draaien enkel en alleen om cola light te koelen? Kan toch een beetje milieubewuster is mijn geheel persoonlijke en nederige mening.
    Maar voor de rest flink gewerkt hoor, ‘k wou dat ik onze zolder ook zo eens onder handen kon nemen. (maar tijd te kort menjirre!)

  2. Mooi! Zalig voor de kinderen! En komt er verwarming in?
    Zelf zou ik zoiets heel egoïstisch inrichten als tuin-gastenkamer of zo, maar ik heb natuurlijk geen vier kinderen. Proficiat Michel, mooi werk.

  3. Zou graag over een half jaar terug eens een foto zien van dezelfde ruimte, wedden dat het terug vol ligt met brol? Dat is toch mijn principe: opruimen en dan terug volstouwen met nieuwe “interessante” brol 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.