Het plan

Verandering van spijs doet eten.
Euh neen, wacht.

Verandering van omstandigheden doet omstandigheden veranderen.
Euh nee. Hang on.

Het zit zo: ik ben veranderd van werk, en dat wil om te beginnen zeggen dat ik een eind meer tijd zou moeten hebben, wegens bijvoorbeeld niet elke dag twee drie vier uur in vervoer naar en van het werk te zitten.

In theorie is dat meer tijd, maar in de praktijk zou het er eigenlijk wel eens op neer kunnen komen dat het er op uitdraait dat ik minder tijd heb: al die uren op de trein, dat was eigenlijk een kans om pakweg boeken te lezen. Wat nu misschien wel eens minder zou kunnen zijn.

Mijn rug is niet zo goed, en als ik thuis kwam van het werk, de afgelopen jaren, kwam het erop neer dat ik in mijn trekzetel ging zitten tot het tijd was om naar ben te slinken – MAAR NIET LANGER.

Twee uur vroeger thuis, dat zal nu eens niét twee uur langer in de zetel vegeteren zijn. Ik heb niet minder dan drie, tel ze, drie! dingen die ik moet en zal gedaan krijgen: noem het verandering-van-omstandigheden-voornemens.

Het eerste dat ik ga doen, te beginnen met deze herfstvakantie, is het huis zoveel mogelijk in orde proberen krijgen. Eén dezer komen er binnendeuren op het gelijkvloers, en dan zal er in het huis op het gelijkvloers een bureau zijn waar er nu nog, euh, “opslagplaats” is.

Waar bij “opslagplaats” een mooie naam is voor “een ruimte met een paar kasten vol brol, een grote bureautafel vol brol, een paar kisten vol brol van de kinderen, en brol op de vloer, en dan daarbovenop brol, brol, brol, en nog eens brol”.

In het achterhuis  staan nu dozen en dozen vol boeken, en in het hele huis slingeren er boeken rond. In het achterhuis en in dat toekomstig bureau en in dozen en in kasten en overal wat, slingeren er papieren rond – soms in min of meer ordentelijke stapels, soms niet.

Het huis op orde zetten, dat is in eerste instantie orde in die chaos proberen krijgen. Dingen die weg mogen, weg doen; dingen die niet weg mogen, in stapeltjes en dan stapels leggen, en dan in klasseurs en in dozen.

De boeken idemdito: allemaal bij elkaar, allemaal op orde. Het zal niet voor meteen zijn dat er een werkende bibliotheek zal zijn in huis, maar ik ga de boeken (1) inventariseren (wat er op Librarything staat, is maar een vage aanduiding in de richting van wat er hier allemaal aanwezig is), en (2) klasseren. In dozen, om te beginnen, dus. En dan van zodra er iemand antwoordt op mijn vraag om een offerte, in een bibliotheek.

Nummer twee is een persoonlijk project waar niemand zaken mee heeft.

En project nummer drie is een website die ik zou willen opstarten, over iets dat mij interesseert, en waar veel interessante dingen over te zeggen en doen zijn. Het zal de eerste keer zijn dat ik de ideeën en de tips van Darren Rowse, de meneer van ProBlogger, zal volgen, ook.

Neen, niet om geld te verdienen – daar ben ik geen goeie mens voor – maar wel om een site te maken die zoveel mogelijk mensen in zijn segment aanspreekt.

Hey, ambitie is gezond, wat?

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Dat van die boeken, dat ken ik. Toen ik nog twee uur heen en terug naar mijn werk ging had ik veel meer tijd om te lezen/minder afleiding, maar ik moet zeggen dat het lezen vaak veranderde in slapen…

  2. en duidt de 1-2-3 volgorde meteen op het belang ervan of is het louter toevallig dat die volgorde er staat? Dat van die brol heb ik al lang opgegeven. Hoop dat het er met onze verhuis eens van zal komen om duchtig aan die boom te schudden

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.