Levenskwaliteit

Daarnet: telefoon!

“Allo, euh… ja, euh… zijde gij content met uw leven?”

In een accent van hier in de buurt, ik schat een appartementsgebouw aan de Muide.

“Zijde gij niet geïnteresseerd in, euh, geld verdienen? Euh, meer geld verdienen of nu? Euh, allez, ‘k wil zeggen, verdiende gij genoeg geld?”

Ik zei die mens dat ik redelijk tevreden was met mijn leven en mijn inkomen (niemand zegt dat ik eerlijk moet zijn tegen pyramid scheme verkopers, toch?), maar hij bleef volhouden:

“Ah, euh, jah, euh. Zijde soms niet geïnteresseerd in nieuwe opportuniteiten met meer dan 80 klanten in 40.000 landen? Ik kan van thuis werken, euh, jah, allez jah, euh zijde niet geïnteresseerd om extra inkomen te verdienen op een eenvoudige manier?”

Hij was al zenuwachtig om mee te beginnen, en het was er niet op verbeterd—ik heb hem maar niet gevraagd hoe die tachtig klanten over al die landen verdeeld zaten, en ik heb moedig mijn lach ingehouden toen ik hem vroeg “op welke manier bijverdienen?”

“Ja, wel, euh. Ja. Euh. Bijverdienen. Verkooptegij graag?”

Ik moest hem teleurstellen: “ik hààt verkopen. En ik hààt verkopers.” Niet dat dat noodzakelijk honderd percent waar is, maar ik was eigenlijk vooral benieuwd naar de reactie.

“Ah. Ah. Euh. ja. Ah. Euh. Ja, wel, dat is. Euh. Ja, wel, ‘t is absoluut geen verkopen. Dus. Euh.”

De mens viel helemaal stil van teleurstelling. Een paar seconden stilte laten vallen, en hij kwam niet veel verder dan “euh”, terwijl bij hem thuis net zoals bij ons de season finale van The Gilmore Girls op TV was. Mijn goed hart dan maar laten spreken: “wat zou het dan wél zijn dat ik moet doen?”

“Ah ja! Euh! Ja! Wel! Euh, ik kan het niet aan de telefoon uitleggen. Kan ik eens langskomen en op minder dan een uur uitleggen hoe u van bij u thuis uit een handige, euh, kunt bijverdienste, euh, komen. ‘t Is te zeggen, euh. Zijt ge tevreden met uw levenskwaliteit?”

Aandoenlijk. Ik vraag hem of hij echt geen tipje van de sluiter kan oplichten. Of er ergens een folder van bestaat, of misschien een website of zo?

“Nee, maar kan ik u vragen of gij denkt dat ge wel genoeg vrije tijd hebt?”

Ik moest hem, helaas, teleurstellen. “Ik heb mijn rug gebroken en nu zit ik een paar maanden thuis, dus ja, ik heb wel genoeg vrije tijd. En ik denk niet dat ik zo geïnteresseerd ben in uw aanbod, sorry.”

Hij heeft zelfs niet meer de moeite gedaan.

“Euh. Allez ja, goeienavond meneer.”

Ik vraag mij af wie contenter was dat het gesprek afgelopen was.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. hahahaha, het eerste berichtje dat ik op deze site lees en ineens het grappigste dat ik vandaag heb gelezen of gehoord (nu niet dat ik zo’n vreselijk leuke dagen beleef in deze examenperiode).

    maar nu moet u mij excuseren, want ik ga de rest van de blog lezen! 🙂

  2. tx, zo ben ik ook begonnen: jaja,eerst alles lezen, en voor ge het weet zit ge met dit blog in uw fav’s en is het lezen zo ongeveer het eerste wat ge doet als ge uwe pc opzet, of uwen browser opent, of juist uit de douche komt, of nog allerlei dingen die je elke dag 50 keer doet…
    Als ik een nieuws-aggregator had met elke 30 minuten een refresh, ik zou af en toe mij niet in kunnen houden om toch maar even in browser te gaan kijken :p

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.