Verbouwingen: bibliotheken. Part 1: The Contactening

Het is ondertussen al meer dan twee maand geleden dat ik over onvindbare schrijnwerkers schreef. Ik zou het kunnen steken op "veel teveel werk", maar het is gewoon da tik het mij ontzag om eraan te beginnen.

NIET LANGER! Ik heb een lijstje van schrijnwerkers en gelijkaardigen die mij aangeraden werden, en die krijgen allemaal dezelfde mail.

Mail? Ja, mail. Ik telefoneer niet graag met onbekenden, en ik ga ervan uit dat het in het jaar 2010 toch ondertussen ook wel per mail zou mogen moeten kunnen. En hoe kan ik het beter bijhouden dan hier? Ik vraag het u, en ik beantwoord het meteen ook: niet.

Ik ga hier geen privédingen zetten of prijzen of zo, maar ik dacht dat het wel eens leutig zou zijn om te zien hoe verschillende mensen omgaan met gecontacteerd te worden door iemand die hen geld (mogelijks véél geld) wil geven.

Deze mail vertrok zonet uit mijn mailbox:

Hallo,

Ik kreeg uw naam door via —, naar aanleiding van een artikel op mijn weblog (https://blog.zog.org/2010/08/de-onvindbare-schrijnwerkers.html).

Wij wonen in Gent, in een oud huis dat we al een tijd aan het verbouwen zijn. We zijn op zoek naar iemand die in onze living een bibliotheek en mini-bureau kan maken rond een trap, en in ons achterhuis (ca. 4x5m) een wat grotere bibliotheek en een trap.

De gebouwen zijn relatief oud, wat wil zeggen dat het wellicht grotendeels maatwerk wordt.

Een eerste idee van hoe we de living graag zouden zien, vindt u hier: https://blog.zog.org/2008/06/verbouwingen-de-living.html

Wat we ongeveer in gedachten hadden voor het achterhuis, staat hier: https://blog.zog.org/2009/08/verbouwingen-achterhuis-i.html

Als u dit ziet zitten, maken wij graag een afspraak!

Vriendelijke groet,

Michel Vuijlsteke
Sandra Pattyn

De volgende mensen/bedrijven heb ik een mail gestuurd (en er kunnen er natuurlijk nog altijd bij – houd u niet in om namen te suggereren):

Er waren er ook twee waar ik enkel per contactformulier in contact mee raak wegens geen emailadres gekend:

Ik vraag me af hoe lang het zal duren voor ik van wie welk antwoord krijg, en wat er dan gebeurt. I’ll keep you posted.

16 reacties op “Verbouwingen: bibliotheken. Part 1: The Contactening”

 1. Ben zelf aan het bouwen, en meeste meubels zijn maatwerk (keuken, living, badkamer, bijkeuken, dressing, …), offerte getekend bij lohisse(.be) uit Asse, plannen zijn afgewerkt en ze beginnen volgende week aan de productie. Mijn architect heeft al vaker samengewerkt, alles is mogelijk, en de prijs is correct, je voelt dat ze ervaring hebben. Rondleiding gekregen in atelier, veel automatisch (werkt 18 man denk ik), ze tekenen uw meubel op de computer en de afzonderlijke delen rollen uit hun machines, die dan ter plaatse in elkaar gezet worden (voor zover mogelijk) en dan bij u geleverd en geplaatst. Of uw kast 60cm diep is of 48,6cm maakt niet uit, bij de meeste winkels betaal je een pak meer voor alles wat niet standaard is.

  Eind dit jaar of begin 2011 zal alles geplaatst zijn bij mij.

 2. Hier ook plannen voor een boekenkast en bureau.
  De schrijnwerker heb ik al, maar die heeft me aangeraden om er toch een interieur architect bij te halen. Dus nu daar naar op zoek.

  Ik volg met veel interesse.

 3. De Kastenkenners zouden ook heel goed zijn, ze hebben volgens mijn man Steven (een bibliofiel van het zuiverste water) een aantal bibliotheken van uitgevers en kantoren van verschillende redacties ingericht.

 4. Geachte,
  Ik kreeg deze blog doorgestuurd van “uw moeder” en moest u de groeten doen van harentwege. Wij kunnen u eventueel ook helpen bij uw verbouwing. Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in maatwerk. Trappen doen wij echter niet.

  Met vriendelijke groet,
  Maarten

 5. O,
  De heer Cruypenninck lééft gewoonweg nog!
  Doe hem mijn groeten en zeg dat ik 6 maand nogal lang vind om op een offerte te blijven wachten.
  Grmbl.

 6. Voor offertes heb ik ook altijd moeten bellen en ik doe het ook niet graag. Mijn aannemer belt me nu nadat ik hem gemaild heb met een vraag, op de meest onmogelijke momenten van de dag. Maar hij leest dus wel zijn mails.

 7. Zelf heb ik net een wandkast besteld bij de kastenkenners. Misschien niet de goedkoopste oplossing maar waarschijnlijk wel de meest efficiente. Zelf lieten we recent de keuken en badkamer op maat maken door 2 verschillende schrijnwerkers. Op de keuken hebben we zowat 8 maanden moeten wachten vooraleer ze werkelijk af was en de badkamer is na maanden nog steeds niet af. Een schrijnwerker, neen bedankt, dat houden we nu na al die miserie echt voor bekeken…

 8. Pingback: (Blog) Planet Gent

Reacties zijn gesloten.