Dienstmededeling

Tiens, het staat me bij dat ik dit nog niet in zoveel woorden op mijn weblog had gezet: eind deze maand ga ik ophouden met fulltime werken voor Namahn, en begin ik fulltime te werken voor Doggybites.

Waarom veranderen van werk? Om te beginnen vanwege Doggybites zelf. Euh ja, ik weet het, er staat hierboven Adhese en niet Doggybites. Dat is omdat ik niet zo meteen een logo van Doggybites vond, en omdat Doggybites vooral bekend is vanwege het vlaggenschipsproduct Adhese.

Adhese is, kort gezegd, een programma waarmee een bedrijf als Roularta of Corelio of Hyves of gelijkaardige, reclameruimte kan beheren en verkopen, advertenties (of andere inhoud) kan tonen aan bezoekers, rapporteren aan klanten, en dat allemaal efficiënter, beter en sneller dan zowat alle concurrentie ter wereld.

Serieus: de concurrentie, da’s meteen de allergrootste ter wereld. Het is redelijk wijs –understatement– om in een bedrijf te werken dat klaar is om de wereld te veroveren.

Bij Namahn, waar ik doodgraag gewerkt heb en werk, heb ik het geluk gehad om bij een resem grote wereldklassebedrijven te werken als consultant. Ik heb er enorm veel bijgeleerd, en elke maand dat ik er was leerde ik bij alsof het zes maand was, maar: het was wel als consultant.

En dat is de tweede reden waarom ik verander van werk. De situatie waarin ik me bevond, was dat we vaak liever vroeger waren binnengekomen bij de klant, liever langer zouden gebleven zijn. Dat we minder tijd konden spenderen dan we zouden gewild hebben, dat we niet konden blijven om het project tot een goed einde te brengen, en dat we ons werk vaak over de muur smeten naar de volgende groep mensen. Dat we uiteindelijk geen échte controle hadden over de dingen.

Bij Adhese hebben we het allemaal in handen, van concept tot verkoop en support over ontwikkeling en testen en alles. Dat is een ongelooflijke luxe.

Zelfs al ben ik er niet helemaal weg: ik ga Namahn missen. De fantastische collega’s, de atmosfeer, de discussies, het werk, de klanten. Maar ik kijk er tegelijk enorm vreselijk naar uit om fulltime te werken bij Doggybites.

Wat er ook een enorme verandering zal zijn, en de derde reden om te veranderen van werk: in plaats van te werken in Brussel en dagelijks twee à vier uur in het vervoer te zitten van en naar het werk, zal ik in Gent werken. Op een paar minuten van thuis, op een paar minuten van de school van de kinderen, op een paar minuten van het werk van Sandra.

Het wordt nog wijs, de volgende maanden en jaren.

21 reacties op “Dienstmededeling”

Reacties zijn gesloten.