Get out of my face

Peter Van Asbroeck is in het echt ongetwijfeld een ongelooflijk sympathieke mens. Proper op zijn persoon, een vriend van mens en dier.

Maar.

Ik zie hem nu al een paar keer in De Huisdokter op VT4. En, in des hemels naam, kerel! Het concept van persoonlijke ruimte!

Elke mens heeft zo’n cylinder rond zich, waar onder normale omstandigheden—ik spreek dus niet van openbaar vervoer tijdens het spitsuur, van impromptu vrijpartijen in vestiaires of van grieksromeins worstelen — mensen niet in komen zonder toestemming.

Zonder erover na te denken, navigeren we in drukke winkelstraten zonder elkaar noemenswaardig aan te raken, bijvoorbeeld. En als het dan gebeurt, dan geeft dat bijna een electrische schok, en zijn de sorry’s niet van de lucht.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik daar misschien wel extreem last van heb: ik moet het niét weten dat mensen die ik niet ken mij aanraken, buiten dan een hand geven. Ik heb speciaal een aparte cirkel in de hel gereserveerd voor dat slag mensen dat u als onbekende een hand geeft en tegelijkertijd de hele arm vastneemt met hun andere hand. Mensen die om de nadruk te leggen op een punt uw bovenarm vastpakken.

Ugh!

Het staat me bij dat Peter Van Asbroeck zo’n bovenarmvastpakker is.

Ook zo iemand die in een gesprek altijd zo’n 30 cm te dicht bij u staat. En die alsmaaropnieuw dichter komt, wat dan zo’n soort balletvoorstelling geeft van hij komt dichter, ik deins terug, hij komt weer dichter, ik trek me weer weg, etc.

M2709SCHERP.MMIn De Huisdokter zie ik Van Asbroeck, naast in het algemeen buitengewoon onsympathiek, gemaakt, kinderachtig en irritant overkomen, namelijk ook nog bij elke mogelijke occasie Michèle Van Sebroeck vastgrijpen, omhelzen, zich tegen haar aanschurken.

En ik krimp telkens weer in elkaar, en ik kan me niet inbeelden dat zij onverdeeld gelukkig is met dat gegrijp voortdurend.

Oh, en had ik ook al gezegd dat ik mevrouw Van Sebroeck er bijzonder intrigend vind uitzien?

18 reacties op “Get out of my face”

 1. Ken dat gevoel maar al te goed van die “personal space”. Ken ook zo mensen, waar ik zelfs al tegen gezegd heb dat ze zo dicht niet moeten komen, maar dat helpt dan voor de volle vijf minuten en ze zijn daar weer… *hatelijk*

 2. Ja, dat noemen ze een ‘bubble’ en iedereen heeft er één, maar bij de ene mens is die groter en bij de andere is die kleiner. Ik heb alvast een hele grote bubble, ik kan het ook niet verdragen als iemand te dicht komt. Ik heb dan ook heel veel moeite met iemand een kus op de wang geven. En wat opmerkelijk is: met je kinderen heb je dat dus niet, dan wordt die bubble gewoon doorbroken.

 3. Heb je Marianne bij ‘Beste hobbykok van Vlaanderen’ al eens gezien? Ze lijkt Sergio Herman en Peter Goossens bijna op te eten (no pun intended), qua invasion of personal space kan dat ook tellen.

 4. In het programma “Help mijn man is een klusser” schurkte Peter Van Asbrouck ook de hele tijd tegen de dames in kwestie aan, ondertussen hun man belachelijk makend (cfr. concept van het programma). Gruwelijk genant bij momenten!

 5. bij mij is die bubbel groter bij mensen die ik niet ken , en het hangt er van af hoe groot die is bij mensen die ik ken maar waar ik een bepaald gedacht over heb. t.o.v vrouwen is die overwegend nogal klein 😛

 6. Inderdaad in trekt Peter Van Asbroeck op irritante wijze de aandacht .
  Michele Van Sebroeck ( pracht van een styliste ! ) wat meer wat aan het woord en in haar waardigheid laten , zou hem sieren als mens en het programma ten goede komen !
  Wel moet gezegd dat Peter in het prachtig doet met zijn commentaar op de beelden , Met de juiste dosis humor , nooit kwetsend , ook niet belachelijk makend ( dat doen sommige kandidaten wel voor zichzelf )

 7. Inderdaad in DE HUISDOKTER trekt Peter van Asbroeck op irritante wijze de aandacht .
  Michele Van Sebroeck ( pracht van een styliste ) wat meer aan het woord en in haar waardigheid laten , zou hem sieren als mens En het programma ten goede komen !
  Wel moet gezegd dat in : KOMEN ETEN peter het prachtig doet met zijn commentaar op de beelden .
  Met de juiste dosis humor , nooit kwetsend , ook niet belachelijk makend ( dat doen sommige kandidaten wel voor zichelf !!!! )

Reacties zijn gesloten.