Relatief

Zo zielig, maar zo ziélig, die kereltjes die zo even hun triestige gal komen spuwen in de commentaren op mijn — en andermans — weblog.

Nul eigen leven, stel ik mij daar dan bij voor. Nul gevoel voor perspectief, laat staan zelfrelativatie.

Denken dat ik echt wakker lig van hun opinie, bijvoorbeeld.

Heren azijnpissers: een paar maand geleden is mijn vader gestorven. Even daarna was onze jongste dochter bijna overleden. Morgen ga ik op ziekenbezoek in het hospitaal, bij een vriendin van járen.

Dáár lig ik van wakker. Van vrienden en familie en mensen die mij na aan het hart liggen.

Vous? Vous me faites chier.

5 reacties op “Relatief”

 1. Zo dat is er ook uit!!!! Ook weer het voordeel van een eigen site, lekker je gal spuien grinnn! Tja er lopen meer gekken rond dan je kunt vermoeden, weet er alles van! Sterkte en het was inderdaad een heftig jaar voor jou en je familie ,,, Keep on smiling, Benona

 2. Tssss, en ik maar denken dat mijn wijze levenslessen een belangrijke invloed hadden op uw leven en welzijn…

  Vlaanderen is wat dat betreft toch echt een (would-be) land van azijnpissers. Ik vind wel dat het de laatste jaren wat gebeterd is, maar toen ik voor het eerst met de Vlaamsche blogosfeer werd geconfronteerd had ik zoiets van “wat is dat hier” en “no way dat ik hier aan mee doe”. Pas na het lezen van een paar steengoede buitenlandse blogs was ik verkocht. En later heb ik dan toch ontdekt dat er ook hier goede, interessante, grappige en doorleefde webdagboeken bestaan.

 3. Wat doen zeveraars?
  Het is eenvoudiger dan men denk, tjat : ze zeveren bakken vol, nietwaar.
  De verzuurden met vaandel & wimpel op kop.

  We concentreren ons even. Op het segment van , ahum, de VL ” blogosfeer”. Altijd interessant dingen te exploren. We gaan op zoek. Max , l’ explorateur.

  Wie / wat is dat, de VL blogosfeer?
  Laat ons bijvoorbeeld slechts – om het even erg eenvoudig te houden – één van de vele opdelende strepen trekken.

  – Positief eigenwijze jongeren die nog veel moeten af – en bijleren. Goed, die blogosfeer is er. Learning by shared experience. Vingers kruisen dat die lieden er iets van opsteken.
  – De ouderen , meestal onmachtige en behoorlijk eenzame mensen die zelfverklaard geniaal zijn. Ze , tja, ” zeveren bakken vol” , eigengereid, zogezegd ter lering van het algemeen.

  Fact of life. De VL blogosfeer.
  (1) Dat vult de ruimte
  (2) In 2% van de gevallen schuilt er in dat soort praat iets om verder te ontwikkelen, iets innovatiefs, de betere kijk, die tot iets anders kan leiden.

  Alle humor / blogposts & comments gaat over een averechtse verkenning, het onverwachte.
  Je leest het.
  Je denkt : (1) het is om te lachen, (2) er is een onverwacht nieuw idee om verder te ontwikkelen. Helaas zit er veel nonsens tussen.

  Doch dit soort klankbord is evenveel waard als talloos veel wetenschappelijke studies. Waarom? Bijv omdat de cry from the heart direct gehoord wordt.

Reacties zijn gesloten.