Niets doen

Vandaag: opgestaan, een beetje aan de kant gezet in het achterhuis, een oude monitor aan de praat proberen krijgen.

Middageten –boterhammen—met de kinderen.

Zelie en Jan en Louis naar zwemmen en voetbal en scouts en watnog, ondertussen met Anna naar een film gekeken, en daarna bijna drie uur “niets gedaan”.

Niets doen met Anna, dat is met haar op mijn schoot zitten, verhaaltjes vertellen, tekenen, omtertmeest ronddraaien op een stoel, naar beesten zoeken, uitleggen dat een vlieg écht niet bijt (nee, we hebben het niet over Dermatobia hominis gehad), naar de rozen kijken, de rozen snoeien, uitleggen hoe rozen moeten gesnoeid worden, nog wat tekenen, tekeningen uitknippen, naar babyfoto’s kijken.

An afternoon well spent, en dat vliégt voorbij.

2 reacties op “Niets doen”

  1. Mijn ergste nachtmerrie = op vrijdag al weten hoe het weekend er zal uitzien, hoe volledig vol het al is gepland en hoe er niet aan te ontsnappen. Gelukkig gebeurt dat zelden. Vandaag zaterdag was bijvoorbeeld vergelijkbaar met wat jij beschrijft. Opgestaan om 6.30 en met de kinderen naar tv gekeken en ze dan in bad gedaan, dan gaan wandelen om beestjes te zien (schapen, geiten, kippen), tekeningen gemaakt, puzzels gelegd, lekker gekookt, de krant gelezen, boekjes voorgelezen, met de poppen gespeeld, tv gekeken, kinderen in bed gestopt en dan zelf de deur uit… Ik kan me eigenlijk geen beter weekend voorstellen.

Reacties zijn gesloten.