Ik las onlangs op de website van Patrick Janssens allerlei panegyrische dingen over Starbucks, en kijk, vandaag zit ik in zo’n spel.

Alwaar ik Zojuist het privilege had om bijna acht euro — dat is meer dan driehonderd Belgische frank — te betalen voor een venti teenoftanderberry teenoftander.

Vertaling: een grote (tussen aanhalingstekens) naar niets smakende mengeling van ijs en (vermoed ik) een koffielepeb siroop.

Slecht, en schandalig duur.

Nu is het nog wachten of het hier zal zijn zoals in de V van S, dat er op een duur Starbucksen zijn in elke stad, en dan in elk dorp, in elke straat, en dan Starbucks in andere winkels en dat er uiteindelijk Starbucksen geopend worden in andere Starbucksen, en dat de hele wereld implodeert.



Reacties

12 reacties op “Starmuck”

  1. Niets zo lekker als vers gezette koffie die door een Melitta-filter is gelopen.

    We zaten er echt op te wachten, op nog zo’n mega-keten die ons “smaak” wil leren.

  2. Sorry Michel, die heb je niet zelf bedacht :p

    http://www.theonion.com/content/node/29030

  3. Opnieuw een overwinning van de marketing! En geloof me, mensen weten absoluut niet wat goede koffie is. Je zou er eens een blinde test bij moeten halen.

  4. Hah, gisteren nog een treffende little britain gezien hierover : http://www.youtube.com/watch?v=mbPIqZT6R1I 🙂

  5. Ik geloof dat de Starbucks marketing toch een hele kluif gaat hebben om in belgie een hoop winkels te gaan neerpoten. Gelukkig hebben wij hier toch eerder een cultuur van een lekkere koffie in een gezellig koffiehuisje/brasserie. Laat ons hopen dat het nog lang zo mag blijven.

  6. Raar, die combo moet je mij eens geven die je een rekening van 8 euro geeft. Als je goeie koffie wil, do as locals do en ga naar Caffènation ipv samen met de andere toeristen bij Starbucks aan te schuiven.

  7. Benieuwd wanneer de één of andere ex dakloze er een boek over gaat schrijven.

  8. Haha, die laatste redenering (implosie) vind ik heerlijk! 😀

  9. In Amerika vindt er alweer een teruggang plaats in het aantal Starbucksen (kon ook niet echt anders). Het is niet de marketing die het hem doet, maar vooral de uniformiteit van de ervaring.

    Het is niet bijzonder goede koffie, maar het is ook niet bijzonder slecht en de koffiesmaak en de ervaring in de winkel zijn overal gegarandeerd op hetzelfde niveau. Dus geen enkel risico voor de gemakzuchtige mens.

    Dat ik zou willen dat we aan deze kant van het kanaal zo’n koffiecultuur hadden als in Londen, dat is weer iets anders: http://travel.nytimes.com/2010/02/28/travel/28heads.html?hpw

  10. @Laurens: euh ja. Ik zie daar niets over imploderen staan, nochtans. Dát was de pointe waar ik naar bouwde, namelijk. Lang over gedacht hoor!

  11. Van mij althans uw welverdiende lof!