Geluk zit in kleine dingen

Oeioei, al die dingen te doen… Ik zou moeten een artikel schrijven maar ik heb nog tot morgen, dus ik denk dat ik het morgen maar zal doen. Ik zou een review moeten schrijven maar ik ziet het niet zitten want het is een redelijk negatieve review, dus ik denk dat ik het morgen maar zal doen.

Ik zou willen naar wat televisieseries kijken maar dat kan later ook nog, dus ik denk dat ik het maar morgen zal doen. Ik zou willen verder lezen in Malazan Chronicles, maar die staan op Kindle (en telefoon en computer), dus dat kan om het even wanneer, dus ik denk dat ik het morgen maar zal doen.

tumblr_l2mn05BdAI1qzpwi0o1_500

Ik denk dat ik maar wat muziek opzet, een stoel op straat zet, en dan Christianity: the First Three Thousand Years lees op onze dorpel.

Een onderwerp dat mij interesseert, een naar het schijnt uitstekend geschreven boek, maar wel een hardcover van bij de tweeduizend pagina’s: dat is moeilijk meer te nemen op verplaatsing.

Dit is trouwens anders wel typisch het soort boek dat ik op Kindle verslind, maar het is verdomme niet te kopen in ebookformaat buiten de VS:

29-05-2010 13-37-15

Er zijn manieren om errond te gaan, die landbeperking: met een adres in de VS zoals van bij Borderlinx, en als het moet zelfs met een Amerikaanse kredietkaart. Maar ze zijn niet stom bij Amazon: een klant die al meer dan tien jaar in België woont, die plots naar de VS “verhuisd” is, daar willen ze bewijs van hebben.

Dan krijg je een vriendelijk mailtje van je persoonlijke account specialist:

Hi Michel,

I see that you attempted to purchase different books while in a different country than United States listed on your Amazon account.  Certain Kindle titles are not available everywhere.  We are reaching out to you for information to ensure the best possible service for your account.

If you have moved to a different country, you can easily update your country for your Amazon account at www.Amazon.com/manageyourkindle.

If this is not the case, and you’re actually residing in United States, please fax us any of the following at 001-206-266-1838 when faxing from outside the US, or 206-266-1838 from within the US:
–       Passport
–       Military ID
–       Permanent Resident Card
–       Driver’s License
–       Other state photo identity card

Please include your email address on the fax.

Thank you for your assistance.

Best regards,
[naam]
Amazon.com

Zucht. Terwijl ik dus gewoon geld wil geven aan Amazon en aan de uitgever en de schrijver hé!

Maar bon. Niets aan te doen, ‘t zal gewoon papierenboeklezen worden.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Niks mis met christianity. Met uitzondring van een stel uitzonderingen.
    Bijv. La naissance du purgatoire. Groots boek van Jacques le Goff. De uitvinding van het vagevuur. Het vagevuur, dat is in de bijbel nooit vermeld. Waarom bedacheten mensen ooit zoiets? De katolieken willden tegen de princiopes van Th. V. Aquino ( pecunia pecuniam non parit) in , tja , ook geld verdienen .. op geld. Net zoals die dekselse protestanten. Eigenlijk moest daar een straf voor bestaan. Vandaar de uitvindng van het vagevuur.

  2. Ik wou zou ook ne keer 2 simpele (maar geweldig goeie) drinkbekers van een bepaald merk, niet te verkrijgen in de EU, bestellen. Ook nougatbollen. Snap nog steeds niet waarom.

  3. ‘t Is een samenzwering: ze willen dat we allemaal vriendjes worden met minstens 1 Amerikaander!

  4. En een tweede account aanmaken op naam van Louis of zo? Downloaden naar de computer en het bestand gewoon manueel overzetten?

  5. Hoezo? IP-adres? Nummer van credit card? Bestand niet over te zetten op “andermans” Kindle?

    Om maar te zeggen dat ik die restrictie ook vreselijk idioot vind en dat ze die dringend zouden moeten afschaffen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.