E-sales

In het kader van de besparingen zijn we ons dienstenpakket bij Telenet wat aan het verzamelen en verschuiven (smerigheid trouwens dat nieuwe klanten alsmaar dingen krijgen en klanten van het eerste uur nooit niets, maar bon).

Er was een afspraak vastgelegd op 23 juli. Ik kreeg daarnet een telefoon: een sympathieke juffrouw die zei dat ze mij bedankte voor mijn bestelling, maar dat de shake die ik wou zoveel succes had dat ze hem niet meer konden verkopen. Dat ik er wel een andere zou kunnen krijgen eventueel.

Mhu?

Ik begreep het niet goed: internet is internet is internet, dacht ik. Afijn: een minuutje later bleek dat het toch geen probleem was, en dat ik zou kunnen krijgen wat ik wou krijgen. En om dan ook meteen te bevestigen dat er in de loop van 23 juli iemand zou langskomen. Of dat een probleem was? Euh nee, anders zou ik niet gevraagd hebben dat er iemand op de 23ste zou langskomen, misschien?

Dankuwel meneer! Tot ziens!

Dertig seconden later: telefoon van dezelfde mevrouw. Of het eventueel zou passen op 27 juli?

Ik heb gezegd dat het geen probleem was. Maar alleen omdat het zo’n sympathieke stem was.

Jongens toch, Telenet.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. …” (smerigheid trouwens dat nieuwe klanten alsmaar dingen krijgen en klanten van het eerste uur nooit niets, maar bon). “…

  Daar erger ik mij dus ook al heel lang aan.

 2. Over dat “internet is internet”: de bandbreedte van hun netwerk is ook maar beperkt, dus er kan maar een eindig aantal klanten op aangesloten worden. Dat aantal neemt toe naarmate die klanten voor een minder belastend pakket kiezen. Maar dat had hun provisioningsoftware al kunnen/moeten zeggen bij de aanvraag.

  Los daarvan is dit alles weer eens hemeltergend.

 3. Diegene die nu nog tekent voor een een ADSL-lijn is gek in zijn hoofd. Ik zit op ADSL2+ en ik begin het serieus traag te vinden.

 4. Het kan erger (denk ik) : wij hebben alles van Belgacom. Zegt de man van Belgacom : als ik dat in een pakket steek (digiTV, vaste lijn, internet), dan komen jullie er goedkoper van af ! Manlief zegt : prima ! Eerste factuur : 50 euro hoger. ‘aanpassingskosten omdat we een nieuw pakket hebben !’. Maar dat hebben ze er niet bij gezegd. We ‘sparen’ zogezegd 2 euro per maand uit nu, ‘t is te zeggen, als we al 25 maanden verder zijn … maar dat hebben ze natuurlijk niet gezegd, alleen dat ‘in pakket’ goedkoper is dat nu het geval is. Dit vind ik pure oplichterij !

 5. @Tim Ik zou theoretisch 24Mpbs moeten halen en ik kom amper aan 8Mbps. Probleem met die ADSL technologie is die verdomde afstand van de centrale. En Michel, pretty please, ik zou een moord plegen voor die snelheid.

 6. @Beau: dat weet ge op voorhand als ge ADSL neemt. Bij mij is ‘t van ‘t zelfde.

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde, had ik 25 Mbps van Telenet, en ja, natuurlijk was dat sneller. ‘t Kostte ook pakken meer en dan zat er nog een datalimiet op ook.

  Ik vind het sop de kool niet waard. De lage snelheid van ADSL compenseert ge gewoon met download managers, en voor de rest is het snel genoeg om YouTubefilmkes in HD te kijken en weet ik wat. Maar het moet niettemin goedkoper kunnen en systematisch zonder datalimiet.

 7. Dat is ook de enige reden waarom ik op ADSL zit hoor, omwille van de datalimieten. Er moet dringend concurrentie op de kabel komen, zodat de prijzen van Telenet naar beneden gaan.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.