Gezocht: full-time front-end developer in Gent

adhese_logo.pngIn het kort: ervaren ontwikkelaar gezocht om complexe (jquery of gelijkaardige, veel asynchrone data, veel visualisatie) interfaces te maken. Full-time werk in centrum Gent.

*
* *

In het iets langer: Adhese zoekt een vrouw of man om user interfaces te maken. Iemand nodig die meteen full-time kan meedraaien en echt verantwoordelijkheid opnemen. Waarschuwing op voorhand: het is niet eenvoudig, het werk. Ervaring is écht wel nodig, en we zoeken iemand die serieus meer dan kaas gegeten heeft van programmeren.

Adhese is al meer dan vijf jaar een toonaangevende ad management en ad servingoplossing. Wij zorgen ervoor dat klanten als Corelio, Roularta, Hyves, Netlog, NRC Handelsblad en anderen relevante inhoud kunnen tonen aan hun bezoekers. Adhese is een complete oplossing die inventarisbeheer doet, online targeting, campagne- en orderbeheer, ad serving en geavanceerde rapportering en visualisatie. Om een idee van de schaal te geven: Adhese verwerkt momenteel meer dan 30 miljard impressies per maand.

We zouden allerlei blitse dingen kunnen schrijven, zo van

Hallo, wij zoeken een kei van een front end developer/designer (m/v) met de vinger op de (interface)pols om een dynamische interface in een jquery-en-ajaxjasje te steken. Hebben html en css voor jou geen geheimen meer? Eet, leef en drink jij gebruiksvriendelijkheid? Zin om samen met een toffe bende prettig gestoorden in hartje historisch Gent iets moois te bouwen? Spring dan snel in je pen, toon ons een staaltje van je kunnen, en wie weet…!!

…maar het is niet dat soort bedrijf, en we zijn niet dat soort mensen.

Waar het op neerkomt: er is een volwassen toepassing die door serieuze klanten gebruikt wordt. Iedereen is er tevreden van, maar alles kan uiteraard altijd beter. Er is een webinterface, er is heel erg veel data, er is heel erg veel complexe data, er zijn allerlei processen die door een hele resem verschillende types gebruikers worden uitgevoerd. Op dit moment zijn we aan details en consistent maken en zo van de huidige versie bezig, maar we zijn ook aan een volledig nieuwe versie bezig, waar zo ongeveer alles in vraag kan gesteld worden.

En voor die twee dingen, huidige en toekomstige versie, zoeken we iemand die mee kan denken, maar vooral mee kan maken.

Het heeft geen zin om allerlei onrealistische vereisten te gaan stellen, dingen in de zin van “master opleiding informatica of gelijkaardig door ervaring”, of “uitgebreide kennis van html5 en css3, minstens zeven jaar praktische ervaring met jquery is nodig” of zo, want er kan eigenlijk vanalles gebeuren op allerlei mogelijke niveaus.

skai.jpg

Er zal vanalles moeten gebeuren — al zal de persoon die we zoeken dat natuurlijk niet allemaal alleen moeten doen: we zijn met een paar die ermee bezig zullen zijn. Met gebruikers spreken, individuele schermen en formulieren maken of beter maken, aan zuiver uitzicht (typografie, kleuren, animatie) werken of aan indelingen en verwoordingen, nadenken over meer fundamentele dingen, prototypes maken, gebruikerstesten doen. Er zal aan de processen gewerkt worden, en ook aan datavisualisatie (tien dimensies! nee, twintig!), aan input en aan output, aan manieren van werken en aan visualiseringen.

Het gaat in eerste instantie om een toepassing die in een browser draait, maar grote stukken ervan worden ook op andere platformen gebruikt (iPad! telefoon! laserdisc!): wie dat ook ziet zitten, is bij ons aan het goede adres.

Het zal over concepten en ideeën gaan, maar het accent voor deze functie ligt duidelijk op het praktische programmeren: denk een soort Google Analytics maken, versmolten met de backend van een redelijk complex CMS, maar dan met veel meer dimensies. En dat er veel data mee gemoeid is, en dat het om dingen gaat die vele miljoenen mensen wereldwijd dagelijks gaan zien en waar eigenlijk wel stapels geld mee gemoeid zijn.

Gedroomd voer voor Iemand Die Iets Wil Doen Met User Interfaces Van Webapplicaties, dachten wij zo.

Maar vind maar eens zo iemand. Het zou iemand uit een informatica-achtige richting kunnen zijn, of uit een productontwikkeling-achtige richting, of voor ons part uit eigenlijk om het even welke richting — maar het moet wel iemand zijn die goed werk kan en wil doen. En die full-time wil werken in een redelijk hecht team, met veel verantwoordelijkheid. Met de nadruk dus op het programmeerwerk van een interface — niet op het grafische, al is affinititeit daarmee natuurlijk welkom.

Wederdienst: een schrikkelijk fijne omgeving om te werken, in het centrum van Gent, met fijne mensen die allemaal redelijk weten waar ze mee bezig zijn, een fijn product met fijne klanten over de hele wereld, erg veel bijleren, get in on the ground floor in een bedrijf dat het –geen valse bescheidenheid– erg goed doet. En een werkplaats met een koelkast, een microgolfoven, een grote televisie met spelletjes erop, een karaokebar, een parking voor fietsen en auto’s, een lift, al de pakjessoep en balisto’s en Aiki noedels en drank en lekstokken die een mens kan binnenspelen. En een warmtekanon.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.