Versies

Ghu, spannend. Het is jaren geleden dat ik nog aan iets gewerkt heb dat versiecontrole doet: wireframes en rapporten en zo, daar kan een systeem van folders en bestandsnamen nog ruim voldoende zijn — ’t is als het iets complex is waar allemaal mensen samen aan werken en dat gecompileerd wordt en naar allemaal verschillende klanten en gebrukers gaat, en dat rampzalig mis kan gaan, dat zo’n repository wel eens een gemak kan zijn.

’t Is weird hoe een mens zich helemaal terug in de tijd kan voelen. ’t Enige verschil is dat er geen TortoiseSVN is voor Mac, maar hey. Oh, en ik heb mijn eerste release notes geschreven vandaag, dat was ook alweer jaren geleden. En maandag, nee, dinsdag, ga ik resource files editeren. Vertalingen! Consistentie in terminologie! Nog een geluk dat er geen 16×16 iconen meer moeten gemaakt worden, anders voelde ik me helemaal terug in 2002!

Spijt is voor jeanetten, maar miljaar de keren dat ik wou dat ik vijftien jaar terug in de tijd kon gaan met wat ik nu weet… ah, het leven is gelijk een wenteltrap: een mens komt altijd terug op hetzelfde punt, maar telkens een verdiepinkje hoger. Ouder, en –als het goed is– wijzer.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Git écht de moeite waard om op over te stappen?

  Ja.

  Langere uitwerking: ja, al was het maar omdat ge dan ook dingen kunt committen zonder dat ge met de server verbonden moet zijn (handig voor op de trein, hoewel dat voor u niet meer zo nodig is); dat ge moeiteloos aan meerdere losstaande dingen tegelijk kunt werken met branches (het sleutelwoord zijnde “moeiteloos”); dat het snél en ordentelijk is (geen tig .svn-mappen); dat het gewoon beter in mekaar zit door jarenlange ervaring; dat dit, dit dat – dat ge het zelf eens moet proberen, want dat is de beste manier.

  Overigens zijn veel dingen (zoals die branches) waarschijnlijk meer relevant voor hardcore programmeerwerk, maar in het hele bedrijf hetzelfde versiebeheer gebruiken houdt natuurlijk in dat iedereen dan voor Git zou gaan.

  Overigens doet dit de ronde op het werk: Tower, een GUI voor Git op OS X. Ziet er proper uit, maar ik ben en blijf voorlopig een zwarteschermenman. Ik wil maar zeggen: Tortoise en co. hebben hun gelijken voor Git.

  (Is een favoriet zeepaardje een stokvis of stokpaard?)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.