Voetbal

‘t Is toch maar raar. Voetbal kan mij zo enorm hard gestolen worden, op een heel klein aantal uitzonderingen na: als ik hoor dat Gent speelt, dan hoop ik dat zij winnen, en als Jan speelt, dan hoop ik dat hij en de ploeg goed spelen.

Ik ben wel content dat die wereldbeker niet naar België-Nederland komt: zo’n vaag gevoel van “dat gaat ons veel meer kosten dan het gaat opbrengen” en van “hebben we geen andere infractructuur nodig dan nieuwe voetbalstadia” — maar tegelijk vond ik het ook wel jammer. Ergens. Heel eventjes.

Gegronde redenen voor of tegen heb ik niet namelijk: wie weet zou dat wel een gedroomde occasie geweest zijn om pakweg een aantal zware mobiliteitsvraagstukken opgelost te krijgen met geld dat we zouden krijgen van sponsors en tv-rechten en FIFA en mensen uit de hele wereld die hier naar voetbal zouden komen kijken zijn. Wie weet zou het wel een katalysator geweest zijn om allerlei beslissingen die anders een halve eeuw voeten in de aarde zouden hebben, te forceren?

Ah, we’ll never know, will we?

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Geld dat ‘wij’ zouden krijgen zou allicht wel in een paar enkelingen hun zakken verdwenen zijn, waarna er belastingsgeld zou gebruikt worden om de kosten te doen waarover je het hebt.

    Cynisch? Of realistisch?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.