Een kwestie van organisatie

Oe dat is verwarrend als het is gelijk vanmorgen, dat ik denk dat ik ga kunnen uitslapen en dat blijkt dat ik naar Anna moet.

Anna begint er zaterdag het vroegst aan: ballet van 9u15 tot 10u, en dan turnen van 10u30 tot 11u30 — ik was er om dat half uur te overbruggen (niet dat het nodig is, ze speelt toch heel de tijd met andere kindjes die daar rondlopen, maar kom). En dan gaan ze zwemmen om 12u, en dan gaat Louis animatiefilmen van 13u30 tot 16u. Normaal is er voetbal voor Jan ofwel in de voormiddag ofwel in de namiddag, en scouts voor Zelie in de namiddag, maar vandaag had de tegenpartijd forfait gegeven in het voetbal, en was Zelie de hele dag op pad met de scouts in de stad, ook al zoiets niet standaard.

Lijsten en planningen, daar kan een mens zich aan optrekken.

Van die weekmenu’s, die hebben we eigenlijk al een hele tijd: de kinderen eten ’s middags boterhammen, en ’s avonds maken we normaal gezien wat er ’s middags op school te eten is. Gemakkelijk, zo moeten we niet nadenken.

Enfin, ik zeg “we”, ik bedoel “Sandra”, want ik was niet echt op tijd thuis om eten te maken, natuurlijk.

Maar hey: nu ben ik wél op tijd thuis om eten te maken, dus het lijkt me maar normaal dat ik dat dan ook doe. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, eigenlijk, om door de week eten te maken. Recepten ontdekken, en zo. Maandag-woensdag-vrijdag, dat lijkt mij wel iets.

Eens kijken… dat zou dan willen het volgende zeggen:

  • Maandag: gestoofd varkenslapje, appelmoes, aardappelen
  • Woensdag: biefstuk, aardappelgratin, boontjes
  • Vrijdag: Gents gebraad, archiducsaus, frieten

Variaties zijn ook mogelijk, natuurlijk. Dat varkenslapje bijvoorbeeld, daar zou ik wel eens gegrilde kasslerrib van willen maken. Die gratin, die zou wel eens dauphinois mogen zijn. En dat Gents gebraad: geen idee wat het is, maar ik beeld me dan iets in met mosterd, of misschien wel iets opgerold van gandahesp en ander vlees–ideaal om op ontdekkingstocht te gaan.

Het staat op tinternet, dus ik kan er niet meer onderuit, ha!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ahem. Dan zou ik het wel wat consequenter moeten doen. Deze week wel drie keer gekookt, maar het was maandag donderdag vrijdag, en anders dan voorzien. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.