Dokter cadeaukoper

HA! Een maand of een weekend op reis gaan, dat maakt niet uit: terugkomen, dat is terugkomen met cadeaus.

Vier kinderen, dat is vier keer plezier om cadeaus te zoeken en te geven. Niet dat ik er lang van wakker lig, ‘t is gewoon op iets vallen, en dan passen wat er bij welk kind gaat.

Voor deze reis is het geworden, en ik ben er eigenlijk redelijk content van, van mijn keuzes:

  • Voor Louis: een enorm grote en zware en krachtige zaklamp, met een ingebouwde driepikkel, om ergens te zetten en dan te schijnen op dingen.
  • Voor Jan: een megafoon in camouflagekleuren, met ook een ingebouwde straffe LED-lamp.
  • Voor Anna: een set matrioshka’s, klein, kleiner, kleinst — het grootste is vijf centimeter of zo hoog, en er zitten er tien in mekaar.
  • Voor Zelie: een Russische muts van Chinchilla.

Toen ik thuiskwam kon ik de twee oudste hun cadeau geven (de twee jongste sliepen al). Louis was erg content, Zelie was extatisch. En dan zei ik dat het echte chinchilla was, en was Louis ontroostbaar.

Chin_resting_on_sofa.jpg

Erg, erg ontroerend. 🙂

(En voor Sandra een zak vol chocolade uit Rusland, voor de gimmick, en van die grote Toblerones wegens ze heeft dat graag.)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Oh jee, die Russische chocolaatjes. We hebber er hier ook ooit eens zo’n zak gekregen. ‘t Is een running gag geworden, aan iedereen zo’n chocolaatje aanbieden en zien hoe ze proberen beleefd een tweede te weigeren. Uiteindelijk dan toch iemand gevonden die ze nog wel lekker vond.

  2. Een megafoon geven aan je kind: sommige mensen zouden dat moedig vinden. Anderen zouden je laten colloceren, in een dwangbuis laten steken en met een prop in je mond en vol met kalmeerpillen in een gewatteerde kerker laten werpen. Voor je eigen bestwil.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.