Van luchthaven naar luchthaven

Ha! Vrijdagmiddag zit ik in Moskou, en vrijdagavond in Sint-Petersburg, maar geen mens die weet of dat eigenlijk zal lukken!

We komen toe in Moskou-Domodedovo (ja, van die zelfmoordterrorist), en dan moeten we vertrekken in Moskou-Sheremetyevo. Om het zo’n beetje in perspectief te plaatsen:

Screen shot 2011-02-09 at 20.14.25.png

In vogelvlucht is de afstand tussen de twee luchthavens ongeveer hetzelfde als van Gent naar Charleroi. En we hebben nog geen enkel idee hoe we dat gaan doen.

Screen shot 2011-02-09 at 20.15.33 copy.png

Per taxi is het schrikkelijk duur, naar het schijnt. Niet moeilijk: ‘t is praktisch honderd kilometer. Per openbaar vervoer ligt meer voor de hand, maar de mensen van het consulaat hadden dat ten allerstelligste afgeraden. DOE DAT NIET! zegden ze, en dat we bestolen zouden worden en dat ze ons lichaam zouden verkopen voor grondstoffen of zo. De bus is NOG ERGER want die zit GEGARANDEERD VAST IN DE FILE!!!

Oh, en de taxi, die neemt ge best ook niet, want dat is ALLEMAAL DE MAFIA!

Ahem. Ik dénk dat het gewoon de Aeroexpress van Domodedovo naar station Paveletsky zal zijn, dan de donkergroene nummer 2 Zamoskvoretskaya-metrolijn nemen van Paveletskaya naar Belorusskaya, en dan van station Belorussky terug de Aeroexpress naar terminal D van Sheremetyevo.

We missen dan wel de écht schone metrostations: ‘t zal misschien voor in het terugkeren zijn.

Voor de rest wel spannend: ik lees en schrijf zonder al te veel problemen Russisch, ‘t is te zeggen, ik heb geen problemen met cyrillisch, maar het begrijpen is een volledig andere zaak. En ik heb er eigenlijk zelfs geen idee van of we best roebels wisselen, of met dollars dan wel euro’s aanzetten.

Maar hey: we hebben morgenavond nog een hele avond om vanalles te organiseren en te onderzoeken.

LIVING ON THE EDGE.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Roebels gewoon met bancontact gedaan vorig jaar. Ik hen wel gehoord dat sommige regels rond Maestro in ‘t buienland. Bel ff naar je bank voor alle zekerheid.

 2. Die Aeroexpress van het centrum naar Sheremetyevo is geweldig, neem zeker die. Op minder dan een half uur sta je vanuit het centrum in de luchthaven zelf. Die treinen in Rusland zijn veel beter dan bij ons, dus ik zou zeker voor die optie gaan.

  Alle metrostations in Moskou zijn mooi, dus daarvoor moet je je niet in bochten wringen.

  Ik heb maanden in Siberië gewoond en daar werkte Maestro zelfs, dus lukt dat in Moskou zeker.

 3. Treinen in Rusland beter dan bij ons? Toch niet die die ik daar al genomen heb.

  Michel, for all your Russia enquiries, één adres. Mijn schoonbroer werkt trouwens op de luchthaven (Sheremetyevo).

 4. Rusland is deel van de Europese geografische zone, Maestro valt er dus nog altijd te gebruiken (Dexia site). Euros waren nergens welkom toen ik in SPB en Sochi werkte, zeker als je het openbaar vervoer gaat gebruiken haal je best locale valuta af. En met die vrouwtjes die de tickets verkopen valt écht niet te discussiëren…

 5. Alle treinen die ik daar genomen heb waren geweldig. Zelfs de bussen (maar dan moet je er de bobbelbanen wel bijnemen). Heel stipt, ruime plaatsen en snel, dus in die zin zijn ze zeker beter dan bij ons. Een kleine vergelijking: met de trein sta je op een half uur in het centrum, met de taxi is dat ongeveer het dubbele, als je geluk hebt en niet veel file hebt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.