Lang weekend! Hoera!

Snel, wáár staken de stakers vrijdag tegen? Of voor? Of voeren de actievoerders actie voor? Of tegen? Met wie zijn ze het niet eens over wat? Wie willen ze tot welk inzicht proberen krijgen?

Is het iets Belgisch? Europees? Gewestelijk? Is het het patronaat? De politiekers? De man in de straat?

Ik zou het kunnen opzoeken, vermoed ik, maar ik heb er zelfs geen goesting in. Het kan mij dan ook absoluut niet schelen: al wat ik weet, is dat ik morgen ergens in Brussel moet geraken ergens rond de middag, en dat ik ‘s avonds terug in Gent moet geraken.

En dat ik er geen flauw idee van heb of dat zal lukken. Voor zover ik begrepen heb, zouden de treinen min of meer moeten rijden, dus geraak ik zeker in Brussel-Noord. En rijden er geen metro’s of trams of bussen, dus moet ik van het station te voet naar waar ik moet zijn.

In het terugkeren is het absoluut niet uitgesloten dat alle treinstations in Brussel zo dicht als een pot zitten, omdat onze Brusselse en Waalse treinvrienden nu eenmaal nóg een tandje bijsteken als het op spontaan actievoeren aankomt.

Zucht.

Jaja, stakingsrecht, al wat ge wilt, en verworven rechten en dingen, jaja. Dat ze dan eens staken in het midden van de week, en op een manier dat het ons niet stoort maar het patronaat/de politici/whatever wél.

Staking? Acties? Verdoken lang weekend, ja.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Bij ons beloven de vakbonden het helemaal bont te maken:
    “Suite à des informations relayées par la Police de Herstal, je tiens à vous signaler le blocage total de tous les accès au parc industriel par les syndicats.
    Nous avons également été informés de piquets volants qui circuleront demain toute la journée.”

    Recht op werken kennen die mannen zeker niet?

  2. Tom: geen idee of het al dan niet legaal is, ik weet wel dat het geen enkele zin heeft in te gaan tegen een bende kerels die om half acht paletten staan op te branden en bier te drinken. Auto achterlaten en te voet verder was de enige oplossing.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.