‘t Is niet moeilijk, ‘t is gemakkelijk

Binnenkort doe ik nog één keer een opdrachtje buitenshuis, en dan is het voor de voorzienbare toekomst honderd procent Adhese. Ik kijk er serieus hard naar uit.

Vorige vrijdag nog samen met Mieke masterclass gegeven. Intranets, document management, knowledge management, governance, maturiteitsmodellen, het soort dingen waarvan wenkbrauwen de lucht in gaan van “jaja , consultantees”, en dat dat mij triestig maakt.

Wegens dat het echt echt nuttig kan zijn en het omgekeerde van consultantees, in de zin van dingen in handen geven van mensen om zelf het werk te kunnen doen en juist niet meer naar externe mensen te moeten gaan. En dat het juist het omgekeerde is van vaag handengezwaai “tralala, problemen opgelost, de factuur zit in de post”, maar dat het net dingen die subjectief lijken, gedeeltelijk objectief probeert te maken.

Afijn. Don’t get me started.

Ik zie er altijd enorm tegen op, van die consultancydingen, en uiteindelijk valt het op het moment altijd beter mee dan ik denk. En altijd en overal vind ik het verschrikkelijk spijtig dat we niet meer kunnen doen dan wat we doen, wegens dat het te betalen is per uur en dat er meestal geen tijd en middelen zijn om het goed te doen.

Deze week nog eens op verplaatsing gaan vertellen hoe Gentblogt werkt. In een politieke situatie, zoals alle opdrachten meestal politiek zijn. En ook dat is iets waar een mens zo moe van wordt.

‘t Is de laatste keer voor de voorzienbare toekomst.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Klinkt helemaal niet consultees. Klinkt exact als wat veel mensen over het hoofd zien als met Sharepoint en Enterprise social gedoe etc beginnen, om dan enige jaren later te beseffen dat ze een monster hebben gecreeerd dat niemand nog onder controle krijgt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.