Huisverkrachting

Er is weinig, maar dan ook heel erg weinig, waar ik zo’n enorm grote hekel aan heb als mensen die zonder bellen binnen komen.

Wij hebben een voordeur, daar hangt een bel aan. Wie bij ons op bezoek kopt, die belt aan de deurbel. Dan komen wij af, doen wij de deur open, en nodigen wij die mensen uit om binnen te komen.

Na de voordeur is er een gang, met op het einde een deur en dan de keuken. Ik moet mij al scenario’s met niet-gesloten wc- of badkamerdeuren inbeelden om iets meer vervelend te vinden dan die keukendeur die plots open gaat, nadat er iemand geruisloos de voordeur heeft open geduwd.

We gaan binnenkort een nieuwe voordeur hebben: mijn enige eis is dat ze altijd in het slot valt. Een cijfercombinatie is een optie voor als wij de sleutel niet zouden mee hebben, maar over mijn dood lijk dat er zoals nu een klink aan de buitenkant zit.

Doe mee met de conversatie

17 reacties

 1. *eek*
  Bestaan er echt mensen die gewoon de deur durven opendoen en binnen stappen ?
  (En die geen zeer dichte familie of vrienden zijn? )

 2. @Mino
  Mooi 🙂
  Alleen ik dacht dat sedert hun vorige passage bij Michel die hele kant van Gent een No-Go-Zone was voor de getuigen.

 3. Ik denk dat ik op een zwarte lijst sta sinds die keer dat ik er eens een paar uur mee gediscussieerd heb, tot ze zeiden dat ze nu toch wel dringend weg moesten wegens een andere afspraak.

 4. Ik was het, trouwens.
  1. omdat ik wist dat er al volk gearriveerd was voor de vergadering, dus geen schending van privacy.
  2. omdat ik dacht dat de jongste al sliep en dus niet durfde bellen, dat ook.
  3. en daarbij, doet uw deur op slot jong. Tsss 😉

 5. Oeeee gij slechte mens!

  Sandra zegt dan altijd dat ik mij moet gedragen en dat ik belachelijk ben en dat ik mij zou moeten schamen en doet keer normaal. 🙂

 6. een 25-tal jaar geleden stond op een zonnige zondagochtend onze 80-jarige huisbaas in onze keuken, waar we na een hevige nacht (waren pas getrouwd) gezellig zaten te brunchen.’t Was de eerste van de maand, en meneer de huisbaas was met zijn extra sleutel binnengekomen om cash zijn huurgeld te komen ophalen. Hij heeft het maar één keer gedaan 🙂

 7. Haha, die getuigen moeten daar toch ook een schrik gepakt hebben in het Gentse, ik heb ze eens hetzelfde gelapt: komt gerust binnen, zet ulder! En dan maar discussiëren tot ze er plots genoeg van kregen en zeiden dat ze écht weg moesten (afspraken he), maar dat ze me met open armen zouden ontvangen op een van hun volgende bijeenkomsten. Waar ik uiteraard niet opgedaagd ben.

 8. Zwijgt stil, Michel. Wij wonen nog niet in ons nieuw huis en ik lig nu al in conflict met mijn vriendje over of mensen langs de achterdeur mogen komen binnenvallen.
  Voor mij is dat ab-so-luut taboe.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.