Don’t fuck it up don’t fuck it up don’t fuck it up

Spannend! Ik heb een jaar of tien of zo geleden een website gemaakt, een tijdje (een paar maand, denk ik) mee helpen onderhouden, dan een paar jaar laten onderhouden door de mensen zelf, en toen had ik het plots druk met allerlei andere zaken (voornamelijk: part time blinde paniek, part time depressief naar het plafond liggen staren), en voor ik het wist was het pakweg 2004 en bleek die website plots lang niet meer zo goed te werken als hij eigenlijk nooit echt gewerkt had, en wou ik hem zeer graag gewoon opnieuw maken.

Maar daar kwamen dan allerlei dingen tussen bij de mensen die de website gebruikten en onderhielden, en kwam het er niet van. Niet in 2004 niet in 2005, niet in 2006, niet in 2007. Het zag er even naar uit dat het er in 2008 van zou komen, en dan heb ik er ook een ernstige stamp in gegeven (zoals in: de hele site alvast gemaakt, betaald voor domeinnamen, abonnementen en serverruimte), maar het is er toch niet van gekomen. En ook niet in 2009 of 2010, maar! dus! wel! in! 2011!

Tussen 2004 en 2011 is zo ongeveer alles wat CMS en websites is, compleet commoditized: dat wil zeggen dat ik op een week een website kan maken die zeven jaar geleden op geen zes maand zou kunnen gemaakt geworden geweest zijn.

En dat er dus alle mogelijke tijd is om aan inhoud te werken.

En dat het dus nu bijzonder spannend wordt, want er moet een redactie voor die website in elkaar gestoken worden. Die om de zoveel tijd samenkomt, en die allerlei dingen inplant, en schrijft, en tekent, en musiceert, en alles, en dingen.

Brrr.

Één reactie op “Don’t fuck it up don’t fuck it up don’t fuck it up”

Reacties zijn gesloten.