12 reacties op “Drie minuten en negentwintig seconden griezelfilm”

 1. Euh nee.

  ‘t Is iemand die geld verdient met traden, die zijn opinie gegeven heeft — een opinie die wel nog meer mensen dan hem delen. Daar is niets fake aan.

  Volgens The Telegraph is het “a man who has never been authorised by the Financial Services Authority and has no discernible history working for a City institution”.

  Ah ja, want nu herinner ik het mij helemaal: het zijn de mannen die erkend waren door de FSA en die in de City werkten die al die zooi met crisis en watnog allemaal van ver zagen aankomen. En die het alleenrecht hebben om een opinie uit te spreken over dergelijke dingen.

  Ik gruwel van die gast, heel uw leven opbouwen rond geld — en dan nog specifiek, op de hoop dat de wereld de financiële dieperik ingaat — is voor mij zo ongeveer het ergste dat ik mij kan inbeelden van leven, maar dat wil niet zeggen dat het “fake” zou zijn.

 2. Een “independent trader” met “…cash in the bank of £985. After four years trading net assets are £10,048 – in the red”, yeah.
  Zo kan ik het ook: binnen 2 dagen op het einde van de maand met mijn loontje allemaal dollars kopen en speculeren op de Euro in de hoop dat Griekenland failliet zal gaan dit weekend. Big deal! Waar zijn de camera’s? Toch raar dat dit op de BBC komt.
  En wat die gast zegt is toch oud nieuws?

 3. Het is toch van sinds 1987 dat ik het verhaal al hoor, het komt gewoon onder vele varianten terug maar het komt op hetzelfde neer. Wat de man in de video hierboven aan het zeggen is, is niets anders dan de speech van Gordon Gekko uit Wall Street.
  “Gordon Gekko: [at the Teldar Paper stockholder’s meeting]: … The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works.”
  etc… In die zin is zijn verhaal waar, ja. Zijn personage is echter fake. Een “independent trader”, dat kan iedereen zijn met 5 frank op de bank.

 4. Dus, hij is een independent trader. Stond er iets anders ergens gezegd? Zo van “world renowned non-independent certified expert trader” of zo?

  Voor zover ik weet zegt hij redelijk duidelijk wat en wie hij is: “I am an experienced stock market and forex trader and professional speaker. I have had the privilege of learning from some of the world’s greatest traders.”

  Hij zegt niet dat hij gecertificeerd is, of dat hij verschrikkelijk veel geld verdient (alleen dat hij dat zou willen doen, dacht ik).

  Maar bon. ‘t Is mij het discussiëren niet waard.

 5. Of zoals Martin het zegt:

  Of course this video is bagatalised, made fun off, “revealed” to be a fake, dismissed as “old news”. All of which should not distract you from its message, which is not so much what this douchenozzle says but what it means. There’s no such thing as “the markets”, there are only people who have no problem profiting from sending the whole of Europe back into recession again.

Reacties zijn gesloten.