Geen lightbox

Grr, om lastig van te lopen.

Soms lukt het om op één nacht een stuk website te bedenken, te maken en in te vullen, en dan is de wereld het-kan-niet-mooier.

En soms, zoals vanmiddag, zit ik uren aan een stuk bezig om een futiliteit te proberen doen werken, en dan is de wereld helemaal kut.

Er staan beelden, en ik wil die na een klik groter in een lightbox laten verschijnen, en dat lukt niet. Achterlijk, ja, ik weet het. Want normaal gezien moet dat op eentweedrie werken, is dat inpluggen en vergeten, op één van wel vijftien verschillende manieren.

Zoeken en proberen, kijken waar het zou kunnen aan liggen, op pagina’s als deze komen waar uiteindelijk absoluut niet duidelijk is wat nu de status van dat ding is. Ik vermoed dat “Unassigned / Status: needs work” op een issue van december 2009, met de titel “Port Lightbox2 to Drupal 7” geen goed teken is, of wel?

Enfin, watdanook, Lightbox2 werkt niet, Shadowbox werkt niet, geen enkele van die dingen. Noch in module-vorm, noch als ik het gewoon manueel in de code pleur. Uiteindelijk op een andere, lege Drupalsite gezet, en daar blijkt het wél te werken. Grr.

Eén voor één dezelfde modules aangezet als wat ik op de niet-werkende site had: alles blijft werken. Tot. Ik. Drupal. Update. Naar. Bloederig. Drupal. 7.8.

Mag ik dus op zoek naar wat er daar precies veranderd is aan wat ze uitvogelen met jquery of css of wieweetwat, vermoed ik. En laat ik daar nu een écht geen goesting in hebben — het enige wat de changelog erover zegt, is “Numerous markup and CSS fixes.”

Of nee, wacht: dat is het ook niet.

Aaargh!

Lightbox2 zet geen rel=”lightbox” bij beelden. Ah, en waarom doe ik dat niet zelf? Dat is toch gewoon maar

$(‘a > img’).each(function(){ $(this).attr(‘rel’, ‘lightbox’); });

doen met jquery? Wel, ik doe dat niet zelf omdat ik ook de Flickr-module gebruik, waarmee ik met één code een foto of een hele set foto’s kan in de pagina krijgen. En die linken dan naar de Flickr-pagina, maar via Lightbox2 kunnen die ook in een lightbox naar het beeld linken in plaats van naar de pagina.

Aaargh maar het werkt niet!!!

Een hele namiddag en een hele avond, ben ik met die kloterij bezig. Ik zou er ondertussen geld voor beginnen geven als iemand het zou op kunnen lossen. En ik ga dus niet aflaten. Al moet ik de hele nacht doorwerken en mijn eigen Drupalmodule schrijven, godverdju.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Als je de front-end link eens geeft wil ik wel es kijken waarom het spel niet activeert? Ben geen drupal kenner maar ken wel mijn deel van html/css/js…

    Indien gewenst uiteraard 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.