Meus ftw

De kinderen en Sandra waren naar Bellewaerde vandaag, en ik heb, euh, even nadenken… niets gedaan. Oh ja, geprutst met catalogi en dingen, en comics gelezen.

En ’s avonds eten gemaakt, aan het handje van de blauwwitgeblokte redder des vaderlands, Jeroen Meus. Zijn kookboek op iPad staat vol met allemaal omtereenvoudigste gerechten, met een handige boodschappenlijstmaker, en een knopje om de ingrediënten van 2 naar 4 naar 6 naar 8 mensen te doen veranderen, en met overal naast de duidelijke instructies ook nog eens een filmpje erbij.

Vanavond was het Tajine. Kruiden roosteren:

Kruiden op het vuur

Kruiden in een vijzel fijnstampen, look en gember en olijfolie erbij (leve Microplane raspen, de allerbeste ter wereld, trouwens):

De beste rasp ter wereld raspt gember

Vlees in blokjes snijden, marineren:

Lamsvlees

Kruiden op vlees

In de tajine afbakken:

In de tajine

Groensel snijden en op het vlees plonken:

Groensel

Groensel gesneden

Groensel in de tajine

En een half uur later:

Klaar!

Op het bord

Yum!

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Van Jeroen Meus zijn eerste boek Dagelijkse Kost heb ik ondertussen een tiental gerechten klaargemaakt en ook zeer tevreden over de simpele en heldere uitleg. Maar geef mij maar een echt boek, zo met van die bladzijden waar ge olijfolievlekken op kunt maken.

  2. ’t Is nochtans een groot gemak, een kookboek waar ge niet moet in zoeken als de pagina dichtvalt, dat de juiste hoeveelheden geeft zonder te moeten narekenen, met een boodschappenlijstje erin, met een filmpje waarop te zien is hoe pakweg groot de stukken zijn waarin iets gesneden moet worden of wat de consistentie van een marinade zou kunnen zijn…

    🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.