Vuile Walen!

Alles wat er mis is met het politieke discours op het internet, in één reactie samengevat.

Dit stond op Knack.be:

De Belgische Rijksdienst voor Pensioenen heeft al tientallen klachten binnengekregen van boze ex-dwangarbeiders of hun nabestaanden. Het Duitse parlement heeft in het najaar van 2010 een wet goedgekeurd waarin staat dat pensioenen van dwangarbeiders met 17 % worden belast. De belasting geldt met terugwerkende kracht tot en met 2005.

Belgische dwangarbeiders uit de jaren veertig of hun weduwen hebben de afgelopen weken een brief gekregen van een belastingkantoor in de Duitse deelstaat Brandenburg waarin staat dat ze de belastingen moeten betalen. Voor velen lopen de kosten tot in de honderden euro, maar de FOD Financiën zegt niets te kunnen doen voor deze mensen.

Senator Ahmed Laaouej (PS) vraagt Minister van Financiën Didier Reynders om “onmiddellijk” onderhandelingen aan te knopen met de Duitse autoriteiten om de situatie een halt toe te roepen. “De minister moet onmiddellijk contact leggen met de Duitse autoriteiten. En ik zou ook graag weten of de Belgische regering vooraf op de hoogte is gebracht van de beslissing van Duitsland”, aldus Laaouej.

En dit is de reactie van ene “janmetdepet”:

Reynders gaat de Duitsers eens de les spellen? Als je geld verdient betaal je ook hier belastingen. Hier in België zelfs meer dan 17%, eerder 170%. Zou Reynders misschien ook eens met Mobutu willen gaan praten over een regeling voor al die Congolezen die destijds voor Leopold 2 “gewerkt” hebben op zijn rubber plantages? Ik vind wel belachelijk dat het met terugwerkende kracht gebeurd.

Ik zou het moeten gewoon zijn, ondertussen, maar ik word er elke keer opnieuw misselijk van.

En ik had eigenlijk ook nog een resem andere reactie op dat ene artikel kunnen nemen als voorbeeld. De eerste reactie op de pagina was deze:

De staat is er NIET om je te helpen…wel on ZOVEEL mogelijk geld uit je zakken te kloppen…en de Oscar gaat naar: de Socialisten !!!

Voor zover ik zie is deze reactie er eentje die alleen op het “(PS)” in het artikel reageert, en die voor de rest niets gelezen heeft. De reactie eronder heeft zelfs het artikel niet moeten lezen, die kon gewoon op de eerste reactie voortborduren:

De ware aard van het beestje is nog niet gestorven. Socialisme … het kent werkelijk geen schaamte.

Urgh.

3 reacties op “Vuile Walen!”

  1. Het probleem is ook dat je die mensen die vanuit een soort pathologische misnoegdheid reageren en zeer emotioneel zijn, op geen enkele manier kan uitleggen dat ze er niets van snappen en vanalles op één hoopje vegen.

  2. Wat me ook enorm stoort is dat je altijd in een hoek wordt geduwd: je moet blijkbaar of rechts of links zijn vandaag. En als je dan aan de ene kant vragen stelt bij wat de PS de laatste decennia voor Wallonië heeft gedaan, dan ben je een rechtse nationalist. En als je je vragen stelt bij het “hier en nu alles anders”-verhaal van N-VA, dan kom je uit de linkse kerk. Nuance is vér te zoeken vandaag. Enorm vermoeiend.

Reacties zijn gesloten.