Geen cadeaus voor iedereen

Helaas:

Eine Nachricht von Amazon.de zu Ihrer Bestellung

Guten Tag,

Amazon.de informiert zu Ihrer aktuellen Bestellung.

Aufgrund des landesweiten Streiks in Belgien vom 21.12.2011, 22:00 Uhr, bis zum 22.12.2011, 22:00 Uhr, kann es bei der Auslieferung Ihrer Bestellung zu Verspätungen kommen. Wir stehen in ständigem Kontakt mit unserem Transportdienst, damit Sie Ihre Sendung so schnell wie möglich erhalten.

Wir bitten Sie um Entschuldigung für diese Verzögerung und danken für Ihr Verständnis.

Freundliche Grüße

Kundenservice Amazon.de

Waarom moet gij mijn bloedjes van kindjes doen wenen, vakbond? Waarom?

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. In de school van mijn zoontje stonden de kleuterjuffen vandaag op een kluitje te gesticuleren van “we moeten toch eens tonen dat we het menen” en “anders doen ze maar op”, en ik verbaas me over zo veel stompzinnigheid. Morgen een hele nest kinderen heel de dag samen in een grote zaal. Dank u, overheidsvakbonden.

 2. Het algemeen belang voorop stellen wanneer je je eigen belang verdedigt…. dat is pas baldadig. Vakbonden leven in de vorige eeuw.

 3. beetje kortzichtig, niet?
  consumentistische bakfietsgeneratie
  altijd maar klagen
  weinig lange termijnproject
  enfin, het is mijn generatie
  zig.

 4. Groot gelijk mensen,
  kinderen die een dagje langer moeten wachten op hun kerstcadeau’s zijn toch wel belangrijker dan een minister die een sociaal overlegmodel van tientallen jaren oud op de helling zet…

  Op dewereldmorgen.be vind je een aantal boeiende artikels voor wie graag ook eens de andere kant van het verhaal wil overwegen:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/22/over-opstandigheid-en-democratie

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/21/waarom-ik-de-staking-steun

 5. @ Jos: er zijn zonet 500+ dagen besteed aan het vormen van een regering, waarvan al lang geweten was dat die dingen als pensioen en zo zou moeten aanpakken.

  Dat die maatregelen er nu in idioot weinig tijd doorheen worden gejaagd is erg, maar nog erger is dat geen enkele vakbondspersoon een ALTERNATIEF plan voorhanden had. Geen tijd gehad tijdens die bijna twee jaar? Ik hoorde enkel maar “we zijn niet akkoord” en vervolgens gijzelden ze het land en verpesten ze de kerst van mensen. En nee, het gata niet alleen om kinderen die moeten wachten: het verpest een lang gepland feest. Hoeveel mensen zijn gestrand door niet-rijdende treinen en kunnen daardoor niet op tijd thuis geraken?

  En als er dan kritiek komt op dat soort acties, is het meteen verontwaardiging. Als een paar studenten even de toegang tot een vakbondsgebouw blokkeren als protest, bellen die meteen de politie — mijn ironiemeter ontplofte bij dat nieuws.

 6. Los uit het hoofd is een 80% in ’t parlement voor deze pensioenhervorming (of vindt ze ze nog niet vergaand genoeg).
  Of dus, de facto, van ‘de mensen’, want we zitten in een representatieve parlementaire democratie.

  Waarom moet er dan persé nog eens overlegd worden met wat lobby groepen die slechts 1/3 van de Belgen vertegenwoordigen? (en dan nog…)

  Hoe dat mensen achter dat absurd ondemocratisch sociaal overleg kunnen staan zonder hun te schamen, ik ga ’t nooit snappen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.