De stand van de werken

Ik ben vandaag niet gaan kijken naar het achterhuis, maar ik vermoed dat er daar niet al te veel nieuws zal gebeurd zijn. Enfin, denk ik toch: voor hetzelfde geld staat er al een reling aan de zijkant van het trapgat!

In het bureau en de living zijn er vandaag voor zover ik zie vooral dingen met kabels en elektriciteit gedaan. Uit deze hoek komt geen bundel jubels meer:

Wég kabelsalade

…en hier komen dan wel weer een hele resem kabels uit:Het komt uit de ex-schouw

Da’s het gat waar de schouw vroeger zat, en dat leidt naar een stralenbundel van kabels die boven het plafond zullen lopen:

Een kabelbundel

Er zijn ook kabels ingesleept, gelijk bijvoorbeeld hier:

Een sleuf met electriciteit

En er is ook een begin gemaakt van het wegsteken van de kabels en de leidingen die de afgelopen acht of zo jaar naast de trap hangen te hangen:

We gaan dan eens moeten zoeken naar een oplossing voor een reling of zo

We hadden lang geleden het plan opgevat om naast die trap een stuk bibliotheek te zetten, maar uiteindelijk zal dat allemaal niet to handig zijn, en wordt het simpelweg een valse muur. 

Vanaf het midden van de foto naar rechts: valse muur, valse muur (tot aan die balkjes, die zoals ik vandaag kon constateren blijkbaar niet een volle balk volledig maar wel een halve balk nauwelijks ondersteunen, maar alla), lege ruimte (witte muur, ondertussen al gepleisterd), en voorbij de hoek: bibliotheek, en dan kasten.

Daar rechts komt een bureau, achtig

De leuning aan de trap, trouwens, die er sinds een jaar of vier maar wiebelachtig bijhangt wegens nergens meer aan vast sinds we een nieuwe trap gezet hebben, is sinds vandaag ook weg. Die wordt vervangen door een nieuw muurtje-achtig, met een bureau erop. 

Alle ogen gericht op overmorgen: dan komt de krak van de dakwerken.