Vraag van Ortwin “Vriend van de Speer” Depoortere, Vlaams Belang, aan Daniël Termont, burgemeester, over anti-semitisme tijdens het EK Sevens Dames Rugby.
In het weekend van 9 en 10 juni werd er aan de Blaarmeersen het EK Sevens Dames Rugby gehouden. Een tiental ploegen namen hieraan deel (Schotland, Ierland, België, Georgië, Finland, Tsjechië, Malta en ook Israël).
Op donderdagavond was de Israëlische ploeg al aan het trainen op het kunstgras van Blaarmeersen. Op een naast gelegen terrein waren er blijkbaar een aantal allochtonen aan het voetballen. Naar verluidt begonnen zij voortdurend “hesbollah” te roepen en andere uitdagende taal te gebruiken. Blijkbaar stonden in een mum van tijd meer dan 100 allochtonen zodanig rumoer te maken dat de politie is dienen tussen te komen.
Kloppen deze ooggetuigenissen? Is de burgemeester op de hoogte gebracht en welke maatregelen werden genomen? Is er sprake in Gent van een toenemend islamitisch radicalisme en anti-semitisme? Zo ja, welke maatregelen stelt de burgemeester voorop om deze evolutie tegen te houden?
Antwoord van Daniël Termont:
In verband met de vermeende feiten tijdens het Europees Kampioenschap Damesrugby dat plaatsvond in Gent Blaarmeersen, waarvan sprake in uw brief, heb ik een reactie opgevraagd bij de korpsleiding van LPZ Gent.
De wedstrijden vingen aan op zaterdag 9 juni om 9u. en eindigden zondag 10 juni om 20u. De organisatie verwachtte een 120-tal speelsters en een 300-tal supporters.
Onder de spelers was er inderdaad een ploeg uit Israël. Deze verbleef vooraf reeds enkele dagen in Gent en trainde op de Blaarmeersen. Volgens het verslag van de korpsleiding zou er zich op donderdag 7 juni een klein incident voorgedaan hebben. Een schoolgroep jongeren zou tijdens de training langsgekomen zijn en iemand uit de groep zou in het voorbijgaan “sale juif” hebben geroepen. Dit werd dan verder verteld en uiteindelijk is de Cel Protocol van de Politie hiervan ingelicht. Onmiddellijk werd via diverse kanalen informatie ingewonnen over dit incident doch niemand kon het verhaal bevestigen. Er waren geen ooggetuigen die rechtstreeks betrokken waren bij het incident Ook de lsraëlitische contactpersoon wist niets van het voorval Er heeft zich verder niets voorgedaan en er is ook geen politietussenkomst geweest naar aanleiding van dit incident.
Mentez, mentez.
Reacties
3 reacties op “’t Is geen leugen of racistische praat als ik “naar verluidt” en “blijkbaar” zeg en als het een vraag is hé meneer de juge?”
Jamaar! Het zou echt kunnen gebeurd zijn, he! Dat is toch wel tekenend voor de huidige bestuursploeg, dat ze zich moet beroepen op het feit dat het net nu toevallig geen waar is. In de plaats van er iets aan te doen!
waw, vragen over iets dat ze gehoord hebben, het kan dus nog erger dan in het Vlaams parlement
Gezouten jood, allé, wie zegt nu zoiets…