Waar is Mobistar eigenlijk mee bezig?

Ik weet het niet hoor, maar is dat normaal dat als ik Gent verlaat, ik mijn telefoon eigenlijk alleen nog kan gebruiken als presse-papiers?

Vroeger had ik zo’n kaart van Proximus, en maakte ik mij — first world problems indeed — nijdig dat er alsmaar “BEL Pro… 3G” op stond (aarg die drie puntjes!). Tegenwoordig zit er een kaart van Mobistar in, en zijn die drie puntjes weg, maar die 3G ook.

Ik denk dat ik die 3G alleen nog maar in centrum Gent gezien heb, en in alle geval nog nooit in Oostduinkerke, of ergens in de auto of op de trein. En bleef het daar maar bij: ik heb vandaag ondervonden dat ik in de open lucht moet gaan staan om een telefoongesprek te kunnen voeren, want anders is er geen bereik.

Mijn irritatie over die “BEL Pro… 3G” is sinds anderhalve week omgeslagen in irritatie over “_____ Mobistar E”:

mobistar

Een geluk dat ik niet veel buiten centrum Gent geraak, mijn gedacht.

17 reacties op “Waar is Mobistar eigenlijk mee bezig?”

 1. Ik ben eind juni eindelijk kunnen weggevluchten van bij Mobistar (twee jaar vast gezeten in een wurgabonnement) en ben ondertussen verschrikkelijk content van de mobiele Vikings (Base-netwerk, maar het is heel zelden dat er geen 3G staat) –o.a. 2GB per maand, en we kunnen een uur per dag gratis naar elkaar bellen. Al is naar ‘t schijnt Generation Connect van Belgacom een goed alternatief; Houbi heeft daar eerder dit jaar iets over geschreven.

 2. Ben het er volmondig mee eens, want maak dagelijks hetzelfde mee.
  Tussen Gent en Oudenaarde (misschien ben ik de vreemde eend in de bijt, maar dat is toch niet bepaald ‘agrarisch domein’) heb ik zo goed als nooit 3G en soms kan je niet eens bellen.
  Voor een dergelijk bedrijf…
  In België is Proximus op dat vlak incontournable, maar in omgekeerde richting spant Mobistar toch de kroon. En ik hang voor 2j vast aan het abonnement van het bedrijf…

 3. Ik heb me al duizend keer voor de kop geslagen dat ik een half jaren geleden van Proximus naar Mobistar ben veranderd. Nu goed, in de herfst van 2013 maak ik een einde aan het contract.

  1. Hi Zement!

   Jammer dat je niet tevreden bent van Mobistar 🙁 Als er nog iets is dat we kunnen doen, neem gerust contact op met ons webcare team (@MobistarNL of via de FB pagina).
   Als je het echt beu bent, dan is dit misschien interessant om weten: Heb je een van de nieuwe abonnementen dan kan je je contract nu reeds kostenloos opzeggen. Heb je een van de oude abonnementen, dan kan dat vanaf oktober met de ingang van de nieuwe wet.

 4. Hallo Michel,

  Boodschap goed aangekomen: je bent niet blij met ons netwerk. Hoewel dit soort klachten zeker niet fijn is om te lezen, het helpt ons wel om beter werk te leveren.

  Sowieso werken we continue aan een beter netwerk. Via deze link kan je zien waar in België de volgende verbeteringswerken zullen gebeuren: http://bit.ly/O5znAA

  Op deze kaart (http://bit.ly/NmWGfe) kan je zien hoe dat voor Gent specifiek zit. Zoals je kan zien is er (in principe) dus ook ver buiten het centrum van Gent 3G-dekking.

  Dus wat gaan we nu concreet met de ontvangen klachten doen? Om na te gaan waar de problemen zich precies voordoen gaan we drivetests uitvoeren, met de auto dus. Zo kunnen we snel zien waar het netwerk niet voldoet en actie ondernemen om jouw ervaring en die van onze andere klanten te verbeteren.

  Goed om weten: via deze tool (http://bit.ly/O5yXtZ) kan je ook bekijken welke ontvangst je kan verwachten op welke plaats.

  Mocht je nog vragen hebben mag je ook steeds contact opnemen met onze klantendienst via het nummer 5000, Twitter (@Mobistarnl) of Facebook (https://www.facebook.com/Mobistar.Belgie)

  Vriendelijke groeten,

  Elke van Mobistar

 5. Mobistar 3g ontvangst is inderdaad heel slecht. Eindelijk geven ze je niet waar je voor betaald..Want bij bepaalde abonnementen heb je onbeperkt internet, maar wat ben je ermee als het maar half marcheert..

 6. Ik ondervind sedert een 4tal weken hetzelfde probleem met Mobistar in Lubbeek en kan mij gsm praktisch niet meer gebruiken in deze regio. Heb het reeds meerdere malen gemeld via mobistar-kontakt en ondanks de belofte van antwoord binnen de 5 dagen, krijg ik geen enkel antwoord of reactie van mobistar.een zeer slechte service dus en ik denk mijn abonnement op te zeggen!

 7. Mei 2013. Via telenet bestelde ik een simkaart voor mijn iPad. Telenet gebruikt het (slechte) netwerk van Mobistar. Voor mijn werk verplaats ik me vaak doorheen de provincie westvlaanderen. Check op een 20-tal plaatsen leerde me dat ik op minstens 15 plaatsen met het trage EDGE ( tot 40x trager soms dan een 3G snelheid) te kampen had. Voor mij is het duidelijk: terwijl Proximus reeds plaatsen heeft met 4G(snelheden zoals vaste lijn thuis) heeft Mobistar amper dekking met 3G. Proximus kent misschien wel minder gunstige prijzen, maar een prijzige iPad laat ik niet verkrachten door een nul-G verbinding van Mobistar. Vele vrienden van me bevestigen ook het slechte netwerk van Mobistar. Voor mij geen Mobistar meer, jamais !

 8. Juli 2013, Mobistar na drie trouwe jaren (door een verstikkend contract van een deur aan deur verkoper)achter mij gelaten. Het vast internet in de buurt van Diksmuide was 3 jaar een ramp. Download 5,5mbps en upload 0,27. Mijn gsm viel mee, meestal dekking. Leuke was dat je gratis naar je collega kan bellen en je thuis zone is mobiel ook gratis. Kostenplaatje voor dit 120€. Nu overgestapt naar Telenet. Internet thuis aan 37mbps download en 6 upload…een ongelooflijk verschil. Mobiel bellen is niet beter of zo, blijkbaar werken ze met het mobistar netwerk maar de 3G van Telenet is idd ook niet om naar huis te schrijven. Ik krijg mijn 1gb niet op door het feit dat ik haast nergen dekking heb in onze buurt. Ja ok, West Vlaanderen maar daar wonen toch ook een heleboel klanten…
  Kostenplaatje bij Telenet, 118€, vaste lijn, fibernet, 2 gsm toestellen en digitale televisie, alles in dus. Veel meer voor een klein beetje minder eurootjes. Ben tevreden dus.

 9. Zou het er iets mee te maken hebben dat Mobistar met een Ericson netwerk draait en Belgacom met een NSN?

 10. Slechte 3G of eigenlijk geen 3G ontvangst. Bevind me in Lokeren. Ik kan niet eens youtuben en meer niet, vaak. Zo irritant. Ik heb een unlimited everywhere abonnement van mobistar. Nou, ik voel me juist heel erg limited op dit moment en heel erg geïrriteerd. Zal toch even langs het winkeltje gaan evn vragen hoe het zit

Reacties zijn gesloten.