Alleen op de wereld

Zo. Dat is altijd interessant: geen internet, en geen televisie. De telefoon werkt wel nog (een beetje, ’t is tenslotte Mobistar), maar voor de rest: afgesloten van de wereld.

En als onze telefoon ook Telenet was geweest, waren we bijna helemaal weg van de wereld: de enige radio die niet via het internet werkt, is onze radiowekker.

Dan begint het natuurlijk: Sandra ging iets van salsa maken vanmiddag, maar het recept staat op het internet. Er is vannamiddag een muziekdinges in de wijk, maar het programma staat op het internet. Ik ben een boek aan het lezen en ik wil weten of Schwanenwerder wel degelijk bestaat, en indien ja, hoe het er tegenwoordig uitziet, en wat nu precies de inhoud was van de Nacht und Nebel-verordening van 1941, maar haja, inderdaad.

Ik had de pre-supportprocedure al helemaal gevolgd, de computer besnuffeld, met de router gebabbeld en hem eens een reset gegegeven, maar er was niet zo enorm veel aan te doen: mijn router kreeg geen IP-adres toegewezen, en een snelle, nu ja, een Mobistar-trage telefonische check naar status.telenet.be zei me dat haja, inderdaad, DHCP server is kaputt. En een kwartiertje later, toen de twitter.com/telenet uiteindelijk ingeladen was, kon ik lezen dat @telenet de mensheid meedeelde dat

Momenteel hebben onze klanten problemen met internet, interactieve tv en vaste telefonie. We werken volop aan een oplossing. Onze excuses.

Ondertussen al twee uur aan een stuk.

’t Zal daar een fijne middag zijn, op Telenet HQ.

Update na drie uur: aaannnndd we’re back! En Schwanenwerder ziet er idyllisch uit, Nacht und Nebel was redelijk kort, en ik kan weer zonder over en weer te moeten gaan naar het achterhuis om papieren encyclopedieën raad te plegen verder lezen. Hoera!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.