Goed nieuws van de oudste kinderen

Toen ik binnenkwam was Zelie saxofoon aan het spelen. Dat was wegens omstandigheden al een tijd geleden, en dat is goed nieuws. 

Zelie was trouwens thuisgekomen met een nota van de leraar Latijn en Grieks in haar schoolagenda: dat haar inhaaltoets van vocabularium goed was geweest en proficiat. Wat dus ook goed nieuws is. 

Louis kwam terug van zijn breakdancen, en hij moest metéén het vervolg op Elric van Melniboné hebben. Hoera! En dat ik het alleen maar in het Engels heb, dat maakt allemaal niet zo uit, hij zit verdorie wel al in het zesde leerjaar hoor. Dus is het The Sailor on the Seas of Fate geworden. En daarna, als hij weg te krijgen is van Elric, staat Fritz Leiber op de lijst: een bundel van Fafhrd en de Grijze Muizer in het Nederlands, en als dat naar meer smaakt, heb ik een paar bundels van Fafhrd and the Gray Mouser staan. 

En dan zijn we klaar voor Pratchett. 

En dat is dus ook zeer goed nieuws. 🙂

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis…
    Toch een beetje opletten, doen je kinderen mee omdat ze het echt graag doen, of omdat ze opkijken naar hun pappie? Kwestie van een evenwicht te vinden tussen opvoeden/begeleiden en zichzelf laten zoeken/zijn/ontwikkelen.
    Je zou niet de eerste ouder zijn die in de puberteit van zijn nageslacht de rekening gepresenteerd krijgt.
    Geen twijfel dat het goed bedoeld is.

  2. Opvoeding waarin Fafhrd en de grijze Muizer een rol toebedeeld krijgen is goede opvoeding, mijn zonen hebben ervan genoten. En al ze de humor van Pratchett kunnen waarderen dan zijn ze goed op weg.

  3. Fritz Leiber ! Da’s heeel lang geleden… Tip : Jack Vance & de kronieken van de oude wereld. (de ogen van de overwereld) ! Moet je absoluut lezen indien je van fantasy houdt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.