Elementary

Grmbl. 

’t Is geen slechte serie, daar niet van, maar verdorie, ik wist op drie afleveringen van het einde hoe het zou eindigen.

Afijn. We hebben dus ondertussen al gehad: Sherlock Holmes natuurlijk, John/Joan Watson, Inspector Gregson, Mrs/Ms Hudson (tee hee), Sebastian Moran, Moriarty en Irene Adler. 

De reeks is hernieuwd voor een tweede seizoen — wat zou er nog kunnen gebeuren? Misschien een Inspector Lestrade in de plaats van de toch wel veel te begrijpende Gregson? Mycroft? Een aantal Baker Street Irregulars? 

(Fijne knipoog, trouwens, in de laatste aflevering, naar die andere uitstekende Holmes-adaptatie, House M.D.)

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. ‘k Vond het wel interessant eens een Sherlock te zien met een probleem… In Elementary is het niet alléén een intellectueel superieure Sherlock, maar een Sherlock die worstelt met een verslaving en door de interactie met Watson zelf een klein beetje bijleert over hoe om te gaan met mensen. Ipv een Sherlock die Watson alleen nodig heeft als klankbord/slaafje/biograaf/…
    (Niet dat ik een grote Holmeskenner ben; wat boeken gelezen, wat verfilmingen gezien, en nu de recente reeksen Sherlock en Elementary)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.