Holmes en zombies

Ik vind het altijd vreemd, als er ergens zombies zijn, en ze worden met allerlei namen benoemd om toch maar te vermijden ze “zombies” te moeten noemen. 

“Walkers”, “geeks” of “biters” in The Walking Dead, bijvoorbeeld. Komaan zeg: er is al decennia lang een heel genre dat over dingen gaat die precies dezelfde symptomen hebben, noem ze dan gewoon zombies. 

Hetzelfde maar licht anders met Sherlock Holmes: Holmes is zo centraal aan alles wat misdaad en detective en dergelijke is, dacht altijd wat dissonant klinkt als een personage zich introduceert als “Sherlock Holmes”, en dat niemand ook maar vreemd opkijkt. Ik had het in Sherlock, en ik heb het nu ook in Elementary

Elementary cbs

Met die zombies is het altijd wachten op de eerste keer dat ze hersenen proberen eten, de eerste keer dat de personages ontdekken dat hun hoofd eraf moet, dat een beet besmettelijk is, en alles. 

Hetzelfde met Sherlock Holmes: het is ook altijd wachten op een aantal elementen: de excentriciteit, de drugs, de viool, de vermommingen, en de vorm die de andere personages zullen aannamen. 

Dr. Watson komt meestal snel op de proppen, en een equivalent van Lestrade ook wel. De rest is misschien wat langer wachten, maar ik kijk er wél naar uit. Irena Adler, bijvoorbeeld. Bij BBC-Sherlock verscheen ze in de eerste aflevering van seizoen twee, en kijk nu: ik had het bijna niet meer verwacht, maar in aflevering vijf gaat het plots, out of the blue over haar. Geen details en geen idee hoe het precies verwerkt zal worden, maar ik wéét dat het iets wordt.

En nu zit ik natuurlijk te wachten op Mycroft. En, uiteraard, op Moriarty. Wijs!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Oh Elementary! Ik was als Sherlock fangirl heel sceptisch over deze versie, maar het dan toch beginnen kijken (nieuwsgierigheid wint altijd). Zo goed! Ik kan uren praten over hoe geweldig Elementary is, vooral naar representatie van vrouwen en PoC toe. En Lucy Liu als Joan Watson, haar sassiness en “I’m having none of your shit, Sherlock” attitude zijn fantastisch.

   1. Hollywood staat nogal bekend om z’n whitewashing, dus het feit dat Watson een Chinees-Amerikaanse (en dus PoC) vrouw is vind ik persoonlijk al een speciale (en awesome) behandeling :D. Vooral ook omdat rollen voor Aziatische actrices heel vaak beperkt zijn tot “dragon lady” of “china doll” en Joan Watson geen van beide is. De shitstorm op het internet toen bekend werd dat Lucy Liu Watson ging zijn was onvoorstelbaar.
    En voor de rest Detective Bell en Alfredo die meer zijn dan de token black guy in een televisieserie. Er komt nog goeie representatie later in het seizoen, maar dat ga ik niet spoilen :).

    (Even als een fyi: ik lees al enkele jaren je blog, maar nog nooit een comment geschreven. Maar toen! Toen ging het over boeken aanraden en Elementary en Londen en daar kan ik heel moeilijk over zwijgen 😀 )

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.