Vijf à tien werkdagen, bol.com-stijl

Kopen op het internet: een groot gemak.

Ik ben kapotverwend door Amazon, vermoed ik: als een grote website mij zegt dat een product op voorraad is, of dat het leverbaar is binnen x dagen, dan ga ik er stomgaweg van uit dat die mensen niet aan het liegen zijn.

Bij bol.com nemen ze het blijkbaar zo nauw niet met dat soort fundamentele eerlijkheid.

Kijk, het staat er duidelijk op, vijf tot tien dagen levertermijn:

Surface bol

Besteld ergens in december, zou zeker toekomen op 6 januari, op 6 januari verlaat naar zeker 9 januari, en op 9 januari was er plots helemaal geen voorziene leverdatum meer.

Bedriegers. Leugenaars.

Doe dan toch gewoon wat anderen doen, “Geen stock in Gent / Geen stock bij leverancier”:

Surface Codima

En blijf niet laten uitschijnen dat mensen gerust kunnen bestellen en dat ze hun bestelling “binnen vijf à tien werkdagen” mogen verwachten.

Oh, en nog iets: als een klant daar een vraag over stelt, is het nét zo proper om de vraag te beantwoorden, in plaats van ze na een dag op de site gewoon te verwijderen.

Bah.

6 reacties op “Vijf à tien werkdagen, bol.com-stijl”

 1. Zelfde probleem hier jaren geleden toen we 2 boeken wouden bestellen. 1 boek hebben we nooit gezien en pas na lang aandringen werd ons vertelt dat het momenteel uitverkocht was en in herdruk was …

 2. ook hier gelijkaardige ervaring met een dvd-box die leverbaar was. Na weken bericht dat hij toch niet leverbaar was, zonder een alternatief voor te stellen (dat er wel was).

 3. Ook iets besteld dat bij hen niet op stock was, maar wel bij de leverancier. Zou 3 à 4 werkdagen duren. Na 5 werkdagen nog niets. Even gemaild en twee uur laten antwoord dat het item vandaag zou binnenkomen. Nog een uur later email dat mijn bestelling verzonden is. Niet zoals beloofd op de site dus, maar wel snel antwoord op mijn vraag.

 4. Wij kopen heel veel via BOL en ik moet zeggen dat wij redelijk tevreden zijn. Plus 2 dagen max. Maar je kan natuurlijk pech hebben. Maar misschien ligt het deze keer niet aan Bol maar aan de Surface. Via het onderwijs (contract met Microsoft) konden wij die bestellen tot september en zou die geleverd worden in oktober. Hij is geleverd …. de week voor de kerstvakantie. Microsoft zei dat er allerlei productieproblemen waren… Max 31 oktober werd …. 20 december. Dat is pas ergerlijk. ‘t is natuurlijk geen troost, maar er is iets met de levering/productie van de Surface. (Mocht je héél erg nieuwsgierig zijn, dan stuur ik wel de mail van Microsoft Belgium).

 5. altijd leuk om lotgenoten tegen te komen. bij mij was het wel al 2 jaar geleden en het ging gewoon om een simpel stuk speelgoed. maar toch, slechte service suckt altijd. en omdat ik mijn ervaring ook graag nog eens op het net gooi, hier het relaas:
  op de site stond toen 5 tot 7 werkdagen. uiteraard wordt er in die tijdspanne niets geleverd maar enkele dagen later kreeg ik toch een mailtje dat ik het product op dag X mocht verwachten.
  dag X: niets te zien
  dag X+1: nog steeds niets te zien
  dag X+2: een mailtje (hoera!) met de boodschap dat hun leverancier geen leveringsdatum kan doorgeven en dat ze mij dus niet kunnen zeggen wanneer ze kunnen leveren (boehoe!)
  ik stuur terug dat ik toch wel gehoopt had dat ze mij iets hadden laten weten op dag X-2 want het ging om een cadeau dat ik dringend nodig begon te hebben en had ik vroeger geweten dat ik het niet langer moest verwachten, had ik nog vlug ergens in een winkel iets kunnen gaan zoeken.
  wat krijg ik terug? een standaardmail van een of andere customer care medewerker die duidelijk geen moeite gedaan had om te lezen wat er in mijn mail stond en dus totaal naast de kwestie antwoordde (typisch)
  bij bol bestel ik sindsdien ook niet snel meer, en al zeker niet als er geen “morgen geleverd” bijstaat
  amazon FTW!

Reacties zijn gesloten.