Stokje, bis

(pdw) heeft vandaag dat stokje / estafette / muziekding beantwoord.

Rijkelijk laat, in internettermen toch, maar dat deed me me afvragen wààr die meme eigenlijk vandaan kwam. Ik had de term “stokje” nog nooit gehoord, maar dat zal wel aan mij liggen. Of aan het feit het een hollands ding is.

Het heeft de ronde van de Vlaamse blogosfeer gedaan tussen 10 januari, toen het bij Jorg van uglystories binnekwam van bij Nathalie en een dag of vier-vijf later, toen zowat iedereen met een weblog het wel al langsgekregen had: [klik voor PDF]

Stokje

Maar dààrvoor deed het al een tijd de ronde boven de Moerdijk. Minstens van begin januari, zoals hier bij Goldengirl. Niet echt veel zin (of tijd 🙂 om verder te zoeken, maar ‘t is wel intrigerend.

update: ondertussen een tweede pad gevonden waarlangs het Vlaanderen binnengekomen is: vertek bij Luc Verhelst, die had het van De Derde Belg, die had het van de (nederlandse) Chipo op 9 januari, die had het van Eazy uit Enschede aan Zee, die het van Dubbelmono had, die het van Storm bij Drijfzand gekregen had, maar die zegt niet van waar het kwam, en het is daar maar 7 januari, dus het is zeker ook niet de originele post.

Drijzand is anders wel de meest populaire weblog met dat stokje erop, toch volgens Google.

update 2: deze is de vroegste die ik tot nog toe vond— 3 januari.

19 reacties op “Stokje, bis”

  1. O, maar er ontbreken er _stapels_! Ik zal er Steven (en LVB) nu bijzetten, maar eigenlijk: ‘t is allemaal in Illustrator gedaan, en dat maakt het niet meteen zo voor de hand liggend gemakkelijk om te onderhouden. Ik zou het liever doen in een cirkelvormige grafiek, met in het midden de initiële propagator (Jorg voor Vlaanderen dus), en dan per dag de “golven” die erbij komen, met zowel de links naar weblogs die erop antwoorden als die waarnaar verstuurd wordt maar die niet antwoorden, en ook de links terug naar mensen die het al gedaan hadden, en, en, en, … allemaal mooie dingen die ik zou doen mocht ik niet allemaal andere dingen ook moeten doen 🙂

  2. Jah, sorry, ik was mij blind aan ‘t staren op mijn eigen tak. Pas daarna gezien dat LVB er niet op stond en ook Luc Verhelst niet, etc. Pfff, ik was vijf dingen tegelijk aan ‘t doen en mijn brein werkt niet meer (sinds iemand mij begin jaren ’90 een geestesverruimende substantie heeft laten proberen). Errm move to strike that from the record, Your Honour.

  3. Hola hola! Heeft *proberen* laten proberen, en het is desbetreffende mens niet gelukt, zodat hij uit arren moede beide kwartjes van de postzegel heeft moeten consumeren. En dan half Gent door op zoek naar zijn madam, tijdens de Gentse feesten. Je n’vous raconte pas, môssieu 🙂

Reacties zijn gesloten.