Go Belgium!

Ik herinner mij Verhofstadt nog toen hij nog Verafstoot was, en de pispaal van zo ongeveer iedereen in België.

Zo fantastisch om hem op een Frans televisieprogramma te zien, tegenover twee hyper-arrogante Fransozen, dingen te verdedigen waar ik ook in geloof. Bijna ongelooflijk eigenlijk, dat er in het land naast de deur nog altijd zo’n belachelijk nationalisme bestaat.

Ze denken écht dat ze hun problemen gaan kunnen oplossen in hun eigen landje. Zielig.

(En ik bedoelde eigenlijk “go Europe”, dus.)

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. “toen hij nog Verafstoot was, en de pispaal van zo ongeveer iedereen in België”.

  Hm, ik herinner mij dat toch anders. Hij was de pispaal van ongeveer al wat rood en groen was in België (internationaal was die rol weggelegd voor Thatcher en Reagan – o ja, en de paus natuurlijk – geeuw geeuw) maar dat is nog wel iets anders dan ‘ongeveer iedereen’.

  Ik heb er toen nog voor gestemd. Ondertussen vind ik hem een psychopaat.

   1. niet volledig akkoord. hij gelooft niet zozeer in paneuropeeisme (zoals hij hier beweert) maar in grootkapitalisme. In die zin is hij in mijn ogen nog altijd een leugenaar en corrupt figuur, notionele interest en al inbegrepen

   2. ‘Da joenk’ werd gezegd door Houthuys. Dat is dus rood of groen, naargelang je het over inhoud of verpakking hebt. Maar wel niet ‘ongeveer iedereen in België’.

    Ik heb het al vaker vastgesteld: zelfverklaarde progressieven hebben de neiging te doen alsof mensen met andere ideeën, de zgn. rechtsen, (ik beschouw mijzelf als links, maar dat krijg ik toch niet uitgelegd), niet bestaan of ten hoogste ‘quantité négligéable’ zijn. Niet ernstig te nemen dus. En dan zijn ze telkens weer verbaasd waar al die stemmers voor ‘(extreem)-rechtse’ partijen vandaan komen. Die mensen zijn misleid! We hebben niet goed gecommuniceerd! En zo blijft de ideologische paardenbril stevig op de neus.

    Ja, wijsheid komt met de jaren. Nu heb ik – als niet-nationalist -gestemd voor de N-VA, na mij gedurende tien jaar aan mijn stemplicht onttrokken te hebben. Ik heb er nog geen spijt van. Mijn sympathie voor de huidige federale en Vlaamse regering is bijna nihil, maar dat is nog altijd meer dan voor een Di Rupo II of een Peeters-III.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.