Quiz

Grrr. Meestal lukt het wel om de tips en de rode draden te vinden, maar deze keer absoluut niet.

Het lag er achteraf gezien nochtans redelijk vingerdik op: ronde één en ronde twee waren “per ongeluk” op hetzelfde antwoordblad gecopieer, recto-verso en ondersteboven. En de antwoorden van ronde één waren anagrammen van de antwoorden van ronde twee: I.1 was trifle, II.10 was Filter. I.2 was AS Roma, II.9 was Amoras. Ester/Stere, Torfs/Frost, Pantera/Arpanet. Als we dat hadden geweten, zouden we stapels punten gehaald hebben, maar we zagen het niet, en dus hebben we geen stapels punten gehaald.

Ronde drie ging nog redelijk — elk antwoord één letter meer: M – SJ – Pez – Tong – Rumba – Ternat – et. tot voorbij Seyss-Inquart en Ontroerend Goed (en Norman Greenbaum, die we niet vonden).

Ronde vier was rampzalig slecht: MacGuffin in plaats van ‘red herring’ gezegd, wel degelijk de schilder Freud en de pedagoog Piaget gevonden, maar niet kunnen komen op de exacte naam van Pierre Nkurunziza, Bacon juist geantwoord maar dan toch nog vervangen door iets anders, ‘Blake Forrester’ in plaats van ‘Eric Forrester’… argh. Oh, en bij het afgeven bleek dat het géén toeval was dat we onze antwoorden op “een kladblaadje” moesten schrijven: op de achterkant van het blaadje dat we kregen (zogezegd omdat antwoordblad vier niet gefotokopieerd was) stonden alle antwoorden in het midden van een lettersoep. Met helemaal bovenaan op de eerste regel iets als qsdRoiuxcwvmklsdjfomiDeAntWoordenStaanHierONderGescHreveNqslmdkfjqFmdklf

De beeldronde lukte nog wel, en de laatste ronde ook, min of meer, en zo zijn we nog als eerste van onze poule geëindigd. Maar ‘t was géén goed resultaat, neen. Ah well. Binnen twee weken laatste quiz van het seizoen.