Normaal gezien zitten we ergens in het midden: poule twee van de drie, en net niet goed genoeg om die te winnen. We beginnen dan met een goede ronde (of twee), en dan zakt het ergens in en is er één ronde waar het echt slecht is.

Om de zoveel tijd zakken we dan naar poule drie, waar we (als er tenminste geen valse slechte ploegen in poule drie zitten) kans hebben om soms eens te winnen.

Gisteren ging het onverwacht goed, en hebben we niet alleen poule drie gewonnen maar de hele quiz!

Het begon onverwacht met een meevaller: ronde één was gebouwd rond een akrostichon, de slogan op het bordje van Greta Thunberg. Ik had die ondertussen genoeg gezien om te weten dat het SKOLSTREJK FÖR KLIMATET was, en dan was het eigenlijk alleen maar meer invullen. We hadden één ding niet, een reeks van Annie M.G. Schmidt. Het klonk als Minoes, maar het moest beginnen met een I. Het bleek Ibbeltje te zijn:

Annie Schmidt beschouwde Minoes een tijdlang als een soort vergeten ‘zelfplagiaat’ van haar eerdere serie verhaaltjes Ibbeltje uit de jaren 60, waarin inderdaad een groot aantal overeenkomsten is te vinden met Minoes. Uiteindelijk gaf ze toch toestemming om Ibbeltje opnieuw uit te brengen.

Na de eerste ronde stonden we op een (heel erg) gedeelde tweede plaats.

De fotoronde die we kregen na de eerste ronde vonden we zó gemakkelijk (Ocasio-Cortez en Trevor Noah en Jane Goodall en zo herkennen) dat we ze op denk ik een minuut ingevuld hadden.

De tweede ronde was allemaal antwoorden met “berg” ergens in, en op een gemeente en een Klara-programma na wisten we alles.

In de derde ronde hebben we echt wel geluk gehad: twee antwoorden die eigenlijk feitelijk misschien door een zeer strenge verbeteraar fout hadden kunnen gerekend worden, zijn juist gerekend, en zo hadden we na drie ronden en een fotoronde maar drie antwoorden fout en stonden we op een gedeelde tweede plaats.

We waren helemaal klaar voor de inzinking in de laatste ronde, en de schiftingsvraag hadden we helemaal in de verkeerde richting geantwoord. Maar neen dus: tien op tien in de laatste ronde. En de quiz gewonnen.

Dat wordt volgende week vechten in poule twee dus, maar hey: ze pakken het ons niet meer af!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.