Gelukkig zijn er geen doden gevallen

Hoera! Ik ben zo gelukkig! Ik ga een nieuw fototoestel kopen! En Louis een nieuwe laptop! En Sandra ook een nieuwe laptop! En ik krijg van mijn werk ook een nieuwe computer!

In het kader van ‘dingen die ons nu nog nooit overkomen waren’: vanmorgen opgestaan, en alle laptops en fototoestellen en materiaal waren verdwenen uit ons huis. En portefeuilles en zo ook.

De deur ingestampt, en gelijkvloers en eerste verdiep leeggeroofd: ‘t zijn dingen.

En dan kan een mens nog proper backups nemen van foto’s en alles: als de backupschijven ook meegediefd zijn, zijt g’er niet vet mee natuurlijk.  Oh zeker, er staat vanalles op Flickr, maar dat is maar een klein stuk van alles, en uiteraard niet de raw-files.

Ah well. Er zijn geen doden of lichamelijke slachtoffers, ‘t is toch altijd dat. Maar nu moeten we dus wél alle wachtwoorden overal veranderen, nieuwe documenten aanvragen, politieverhoren, CSI:Gent die langs moeten komen voor vingerafdrukken en alles — pfff.

Het is elf uur en Louis ligt nog in zijn bed, ik heb gelijk de moed niet om hem wakker te maken, om hem te moeten zeggen dat de laptop waar hij jaren voor gespaard heeft, er niet meer is.

21 reacties op “Gelukkig zijn er geen doden gevallen”

 1. Toen oma’s computer verdwenen was achteraf nog Prey en Carbonite geïnstalleerd. Alle data terug en foto’s van dader. Remote login werkte dus ook echt remote… Politie toen wel erg hun best gedaan, maar heeft niet mogen zijn. Gezien soms hevige discussies op je blog lijkt het me niet gepast te melden waar het ding enkele weken later opdook. 🙂

 2. Wat een nachtmerrie! Computers, e.d. zijn vervangbaar, maar dat al die foto’s weg zijn, dat is echt niet grappig. De verkoopwaarde van zo’n harde schijven ligt nu ook niet zo hoog, dat ze dat dan toch meenemen, grrr.

 3. Brrrrrrr. Amai zeg. Er wordt jullie ook niet veel gespaard. Zo akelig, iedereen mag dan heel gelukkig gezond gebleven zijn, het idee dat er vreemde lui met hun fikken aan al je spullen zitten, terwijl je twee kamers verder ligt te slapen, ik mag er niet aan denken. Er is blijkbaar een hoop weg, maar hebben ze ook veel schade aangericht?

 4. Die stampen gewoon uw voordeur in en jatten alles mee en dat vindt u normaal en nog meevallen. Wat een vreemd land met zeer vreemde bewoners zijn jullie toch geworden. Ik heb mijn deuren al jaren niet vast gemaakt en hier verdwijnt niets!

 5. Hopelijk heb je nu geleerd ook een externe backup van je belangrijke zaken te nemen? Je was nl hetzelfde kwijt geweest wanneer bvb je huis was afgebrand.

    1. Yup. De allerbelangrijkste foto’s — familie, kinderen als ze klein waren, da’s allemaal op verschillende plaatsen extern gebackuped.

     Het is het laatste pakweg anderhalf jaar foto’s waarvan alleen nog een paar foto’s hier en daar op Flickr staan. En een paar honderd kookles-foto’s die nog niet ‘ontwikkeld’ waren. 🙁

 6. wij hebben dat al twee maal meegemaakt .We hebben een eenvoudig alarmsysteem zelf geplaatst :eentje dat veel lawaai maakt als er een deur of raam opengaat .In on nieuw huis gaan we hetzelfde doen en veel licht dat aangaat ;;;;;;en deurgrendels .Onze kinderen hadden elk een andere code om snaakst binnen te komen .

Reacties zijn gesloten.